Toaca ceapa si taie ardeiul in cuburi mici. Zdrobeste usturoiul.
Incinge uleiul intr-o tigaie mare (28 cm).
Caleste ceapa cateva minute pana se inmoaie, adauga rosiile, pasta de tomate, ardeiul, usturoiul, chimionul, pudra de ardei iute, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand scade sosul.
Cu o lingura de lemn, fa 4 gauri in sos si sparge ouale deasupra fiecarei gauri. Cu o furculita, trage usor de albusuri si intinde-le prin sos, avand grija sa nu spargi galbenusurile.
Fierbe inca 10-15 minute, pana cand ouale se incheaga, dar galbenusurile raman moi. Poti pune un capac deasupra, daca vrei sa grabesti procesul (in cazul acesta, trebuie sa verifici ouale dupa 5 minute).
La final, serveste shakshuka cu feta si patrunjel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/01/shakshuka.html