Shakshuka
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 800 gr de rosii din conserva
  • o lingura de pasta de tomate
  • un ardei gras
  • o ceapa alba medie
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita de chimion pudra
  • un varf de lingurita de ardei iute pudra
  • 4 oua
  • 30 gr feta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
Preparare
  1. Toaca ceapa si taie ardeiul in cuburi mici. Zdrobeste usturoiul.
  2. Incinge uleiul intr-o tigaie mare (28 cm).
  3. Caleste ceapa cateva minute pana se inmoaie, adauga rosiile, pasta de tomate, ardeiul, usturoiul, chimionul, pudra de ardei iute, sarea si piperul. Lasa-le sa fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand scade sosul.
  4. Cu o lingura de lemn, fa 4 gauri in sos si sparge ouale deasupra fiecarei gauri. Cu o furculita, trage usor de albusuri si intinde-le prin sos, avand grija sa nu spargi galbenusurile.
  5. Fierbe inca 10-15 minute, pana cand ouale se incheaga, dar galbenusurile raman moi. Poti pune un capac deasupra, daca vrei sa grabesti procesul.
  6. La final, serveste shakshuka cu feta si patrunjel.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/01/shakshuka.html