Intrebarea “noi ce mancam in seara asta?” a devenit din ce in ce mai enervanta, cu atat mai mult cu cat in ultima vreme ajungem destul de tarziu si de obositi acasa. De cele mai multe ori reusim sa mancam niste resturi de la micul dejun, iar in cel mai bun caz, daca am energie, fac niste paste. Acum doua saptamani, cautand noi idei pe Pinterest, am gasit reteta de salata cu orzo, spanac si pui si mi s-a parut foarte interesanta combinatia. Pe langa aceste trei ingrediente principale, mai are castraveti, porumb, un pic de branza, ceapa verde si marar.
Dar ce mi s-a parut foarte inspirat si probabil m-a convins sa o pregatesc, a fost ideea de a folosi pui rotisat. Daca e sa ma intrebati pe mine, puiul rotisat nu este in topul preferintelor mele si nu nu va ajunge prea curand. Cred ca am mancat de 5 ori in viata mea. Nu-mi place ca e gatit cu mult ulei si probabil calitatea carnii e indoielnica, insa faptul ca as putea sa-mi pregatesc o masa rapida si consistenta, fara sa astept sa prajesc/fierb o bucata de carne mi s-a parut atat de lipsit de stres, incat chiar am cumparat o bucata de piept de pui rotisat. Sigur, daca n-as fi fost sub influenta stomacului gol (nu vreti sa stiti cum ma transform cand imi e foame), probabil as fi cumparat o bucata de carne de pui mai ok si as fi pus-o in tigaie sau la cuptor si as fi facut o portie mai mare, din care sa mai folosesc si zilele urmatoare. Dar de data asta am folosit pui la rotisor si mi s-a parut chiar acceptabil. Data viitoare cand mai fierb o gaina de la tara, o sa pastrez pieptul si o sa-l folosesc in salata asta.
Daca nu aveti, sau nu va place puiul, il puteti inlocui cu niste peste (cred ca somonul s-ar potrivi bine) sau cu niste branza de capra sau halloumi prajit.
Orzo este un tip de paste, care are forma orezului si se gaseste in supermarket-uri, in zona de paste fainoase. Are o textura mai ferma si se foloseste de obicei in salate sau supe. Daca nu gasiti orzo, il puteti inlocui cu paste de dimensiuni mici sau chiar orez care isi pastreaza bine forma (cum ar fi cel cu bob lung).
- 100 gr orzo
- 200 gr piept de pui (rotisat, copt sau fiert)
- 100 gr castraveti
- 70 gr spanac proaspat
- 50 gr porumb din conserva
- 1 catel de usturoi
- 20 gr telemea de oaie (sau branza de capra)
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de zeama de lamaie
- doua lingurite de marar proaspat tocat
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
- Fierbe orzo-ul conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Taie carnea si castravetii felii.
- Taie ceapa in rondele mici, zdrobeste usturoiul si amestesteca-le impreuna cu mararul, uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
- Pune orzo-ul intr-o sita si lasa-l la racit cateva minute.
- Intr-un castron pune toate ingredientele si amesteca-le bine. La final, presara branza pe deasupra.
Leave a Reply