Tare mult mi-a mai placut concursul Electrolux Taste Festival. Am avut ocazia sa ies putin din zona de confort si sa experimentez si altceva in afara de retete. M-am distrat si am descoperit lucruri noi cu fiecare postare si pana la urma entuziasmul mi-a fost rasplatit cu un loc in avionul spre Roma :). In curand voi vizita festivalul Taste unde am visat cateva saptamani ca o sa ajung. Abia astept sa va povestesc si voua ce se intampla acolo!
Cu ocazia conceperii meniului pentru standul culinar pe care mi l-am imaginat pentru concurs, am avut ocazia sa testez o reteta pe care o aveam mai de mult pe lista. O rulada raw vegana foarte simpla dar delicioasa. E gata in 10 minute, deci lipsa timpului nu e o scuza sa n-o incercati :).
Ingrediente
100 gr migdale crude
100 gr caju crud
doua linguri de miere
doua linguri de cacao
o banana mica
o lingura de apa (optional)
un varf de lingurita de mahlab macinat(un condiment turcesc ce se foloseste pentru a aroma prajiturile. De fapt, este miezul samburilor de cirese uscat si macinat). Daca nu gasiti mahleb, eu am gasit in piata Matache la taraba cu fructe uscate, nuci si condimente, puteti folosi coriandru macinat.
Se rasnesc pe rand migdalele si caju-ul. Daca nu aveti rasnita, macinati bine nucile intr-un robot. Intr-un castron, amestecati faina de migdale si cea de caju cu mierea, cacaoa si mahlab-ul. Daca “aluatul” nu este destul de omogen, mai adaugati o lingura de apa. Eu recomand sa puneti cat mai putina apa, pentru ca rulada sa fie cat mai tare.
Compozitia se intinde intr-un strat de aproximativ 0.5 cm pe o foaie de hartie de copt. Cel mai bine se lipeste si se intinde direct cu mana curata.
Banana se taie pe lungime in bucati subtiri cam cat un deget si se aseaza pe foaia de “aluat”. Apoi, compozitia se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt.
Rulada se inveleste apoi in folie alimentara si se lasa in frigider cateva ore.
Natalia says
Cat de bine arata! Multumim pt reteta!
Andreea says
Cu placere, Natalia! 🙂
Laura says
Ce bine arata!!
Andreea says
Multumesc, Laura! 🙂