• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IV

05/09/2013 By Andreea 1 Comment

Dupa ce am visat cum ar arata standul Taste Bazaar la Taste Festival sustinut de Electrolux si dupa ce am pregatit meniul proaspat si natural, a venit vremea sa ma gandesc si la strategia de promovare.
Primul lucru pe care l-as face, ar fi sa trimit detaliile blogului, o fotografie cu produse si sigla blogului organizatorilor, pentru a le publica in lista expozantilor, de pe site-ul festivalului. Astfel, vizitatorii ar putea vedea inainte de a veni la eveniment ca voi fi prezenta cu produse naturale si numarul standului unde ma pot gasi. De asemenea, voi promova participarea mea pe blog si pe pagina de facebook a blogului.
Atunci cand vizitatorii ajung la festival, voi dori sa ii atrag la standul meu, oferindu-le, in loc de pliante, un produs ce reprezinta standul meu. Trebuie sa fie atragator, frumos prezentat si….delicios :). M-am gandit sa le ofer oamenilor niste fursecuri (biscotti) frumos ambalate, de care sa agat informatiile standului (numele si numarul standului si adresa blogului).

Mai exact, voi scrie “Want more goodies? Visit Taste Bazaar at stand number A25” (Iti doresti mai multe bunatati? Viziteaza standul Taste Bazaar la numarul A25.). Mesajele de promovare vor fi redactate in limba engleza, deoarece festival la care particip este la Londra.

Aceste pachetele vor fi impartite la intrarea principala dar si in alte zone din cadrul festivalului, de doua persoane imbracate in haine in tonul standului (culori si texturi naturale – bej, crem, verde) si vor avea un sort simpatic pe care va scrie “Taste Bazaar” cu adresa blogului. Ca in desenul de mai jos:

Persoanele ce vor servi la stand (printre care voi fi si eu) vor fi imbracate in aceeasi tinuta.
Odata ce vizitatorii ajung la standul meu, il vor putea recunoaste dupa denumirea blogului pictata pe toate lateralele cortinei. Aici ii voi intampina eu si ii voi invita sa guste din preparate.
Produsele vor avea etichete pe care voi scrie denumirile lor, insa ceva mai detaliate, astfel incat sa surprinda cat mai multe ingrediente.
De exemplu, pentru bruschete voi scrie “Fresh, natural sourdough baguettes, with a delicious selection of home made dips: hummus, feta and chilli, pesto, olives and flavorful tomatoes and basil (“Baghete proaspete cu maia, servite cu o selectie de paste facute in casa: hummus, feta si ardei iute, pesto, masline si rosii gustoase cu busuioc”).
Restul preparatelor vor fi descrise astfel:
“Creamy, warm soup with roasted asparagus and zuchinni, served with a dollop of goat cream and crispy croutons” (“Supa cremoasa si calda cu sparanghel si dovlecei copti, servita cu un mot de smantana si crutoane crocante”)
“Extremely healthy salad with cucumber, raw beets, mung beans, pumpkin seeds and salmon in a mustard and black sesame seeds crust” (“Salata foarte sanatoasa cu castravete, sfecla cruda, germeni de fasole mung, seminte de floarea soarelui si somon in crusta de mustar si seminte de susan negru”)


“Light dessert with phyllo pastry , filled with goat yogurt, honey and fragrant strawberries (“Desert usor cu foi de placinta, umplute cu iaurt de capra, miere si zmeura parfumata”)
“Delicious raw vegan chocolate and banana roulade. No flour, sugar, eggs or dairy added” (“Rulada raw vegan delicioasa, cu ciocolata si banane. Fara faina, zahar, oua sau lactate

“Fresh seasonal fruit salad with peaches, pears, grapes and plums ” (“Salata proaspata de fructe de sezon cu piersici, pere, struguri si prune”)
“Fresh and vitamin full fruit and vegetables juices and melon lemonade” (“Sucuri proaspete si pline de vitamine din fructe si legume si limonada cu pepene galben”).

Pe etichete voi scrie si pretul produselor (in unitatea stabilita de organizatori – in cazul in care se vor folosi jetoane).
Pe servetele si pe pungutele de hartie reciclata pentru transportul produselor, voi inscriptiona numele si adresa blogului.
Langa stand voi pune si o tabla pe care voi scrie cu creta meniul pe scurt.
 Fotografie preluata de pe www.ebay.com.
O metoda de promovare inedita, interactiva si in pas cu tehnologia pe care am ales sa o folosesc este accesarea blogului si retetelor prezente la festival, prin coduri QR. Mai exact, voi crea coduri QR care, odata scanate cu un smartphone, vor directiona vizitatorii catre reteta dorita de pe blog sau catre pagina de facebook.

Ca exemplu, am printat un cod QR chiar pentru reteta de biscotti, pe care ii voi imparti. Pe eticheta ambalajului, langa detaliile despre stand, voi atasa si acest cod. Daca aveti o aplicatie de citire coduri QR pe telefon, il puteti scana pe cel din poza si va va redirectiona catre reteta de pe blog.

 

In vitrinele de prezentare, pe fiecare eticheta a produselor, va exista un astfel de cod, care va redirectiona vizitatorii catre link-ul retetei de pe blog. Toate retetele vor fi postate pe blog pana la data festivalului. Voi crea si o rubrica de traducere in limba engleza pe blog, pentru a putea fi citit si de vizitatorii din alte tari.
Voi avea un cod care va redirectiona oaspetii si pe pagina de facebook. Acest cod va fi printat pe cortina standului. Avand o varianta atat de simpla si rapida de accesare a paginii de facebook, cresc sansele de a primi mai multe vizite.
Pentru vizitatorii fara smartphone, voi apela la metode clasice, adica pliante pe care voi printa retetele prezentate la festival si pe care voi avea o scurta descriere a blogului, cu adresa acestuia si pagina de facebook.
Langa pliante voi aseza si cateva carti de vizita pe care oamenii le vor putea pastra pentru a avea la indemana datele de contact.

Asa cum va povesteam saptamana trecuta, in articolul despre amenajarea standului, voi incerca sa creez in jurul standului o atmosfera primitoare, relaxata, tinereasca, care va indemna vizitatorii sa descopere mancarea sanatoasa si sa se bucure de timpul petrecut aici.
Mi-a placut tare mult sa ma joc de-a organizatorul si chiar m-ar incanta sa am ocazia sa imi pun in practica toate ideile. Odata cu aceste exercitii de imaginatie, mi-am dat seama ca ar mai fi multe de planuit si de coordonat, insa odata ce iti stabilesti scopul si o tema draga, totul vine de la sine :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IIIStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival III
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste FestivalStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IIStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival II
  • Gustul RomeiGustul Romei

Filed Under: evenimente Tagged With: concurs, taste festival

Previous Post: « Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival III
Next Post: Rulada cu cacao si banane »

Reader Interactions

Comments

  1. Dana says

    11/09/2013 at 5:40 am

    Foarte fain ce ai facut aici.
    Felicitari!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploi Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploioasă și înnorată.
Am făcut ieri aluatul, iar azi le-am pregătit și le-am copt împreună cu Petra. Le-am umplut cu magiun de prune, magiun de mere și nuci măcinate.
Rețeta este baby friendly (nu are zahăr) și o găsiți în IGTV și pe blog. Eu am făcut jumătate din cantitatea din rețetă și au ieșit 24 de bucăți.
.
.
.
.
.
.
#simpledessert #nosugar #nosugardessert #babyfriendly #comfortfood #homemade #easybaking #cookandtell #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #f52grams
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, d Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus să mâncăm mai multe legume, am intrat într-o fază de căutare a unor rețete de salată ceva mai deosebite, "with a twist", cum s-ar zice. Așa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie și sfeclă și la cea cu nuci și clementine, care sunt deja vedete pe masa noastră.
Într-una din zilele trecute căutam o idee de prânz rapid, lejer, dar care să fie totuși consistent și să ne țină de foame. Așa am ajuns să pregătesc o salată cu grâu spelta, porumb, roșii cherry și feta, care ne-a surprins tare plăcut. Am mâncat toți trei de am lins farfuriile 🙈.
După cum spuneam, am vrut să nu dureze prea mult pregătirea prânzului, așa că am apelat la rezervele mele de conserve din cămară și am folosit grâu spelta și porumb de la @daucy_ro. 

Ce am pus în salată : o conservă de grâu spelta, 100 gr porumb bio de la borcan, un avocado, 200 gr de roșii cherry, o ceapă verde și 100 gr de brânză feta.

Roșiile cherry le-am tăiat în două, le-am uns cu ulei de măsline, le-am presărat cu sare și piper și le-am copt 30 de minute la 190 de grade.
Am pregătit un dressing din 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de sare și piper.
Am pus într-un bol grâul, porumbul, avocado tăiat cuburi, apoi roșiile coapte. Le-am stropit cu dressing-ul, apoi am pus brânza feta sfărâmată și ceapă verde tocată și le-am amestecat.

Dacă doriți o variantă de post, puteți renunța la feta  sau puteți folosi o brânză vegetală.

[AD]

#retetebuneacasa #daucy #salad #spelt #corn #cherrytomatoes #feta #grainsalad #inmykitchen #hereismyfood #vegetarian
Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Scones cu afine

Tort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Porridge cu alune de padure si cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·