• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IV

05/09/2013 By Andreea 1 Comment

Dupa ce am visat cum ar arata standul Taste Bazaar la Taste Festival sustinut de Electrolux si dupa ce am pregatit meniul proaspat si natural, a venit vremea sa ma gandesc si la strategia de promovare.
Primul lucru pe care l-as face, ar fi sa trimit detaliile blogului, o fotografie cu produse si sigla blogului organizatorilor, pentru a le publica in lista expozantilor, de pe site-ul festivalului. Astfel, vizitatorii ar putea vedea inainte de a veni la eveniment ca voi fi prezenta cu produse naturale si numarul standului unde ma pot gasi. De asemenea, voi promova participarea mea pe blog si pe pagina de facebook a blogului.
Atunci cand vizitatorii ajung la festival, voi dori sa ii atrag la standul meu, oferindu-le, in loc de pliante, un produs ce reprezinta standul meu. Trebuie sa fie atragator, frumos prezentat si….delicios :). M-am gandit sa le ofer oamenilor niste fursecuri (biscotti) frumos ambalate, de care sa agat informatiile standului (numele si numarul standului si adresa blogului).

Mai exact, voi scrie “Want more goodies? Visit Taste Bazaar at stand number A25” (Iti doresti mai multe bunatati? Viziteaza standul Taste Bazaar la numarul A25.). Mesajele de promovare vor fi redactate in limba engleza, deoarece festival la care particip este la Londra.

Aceste pachetele vor fi impartite la intrarea principala dar si in alte zone din cadrul festivalului, de doua persoane imbracate in haine in tonul standului (culori si texturi naturale – bej, crem, verde) si vor avea un sort simpatic pe care va scrie “Taste Bazaar” cu adresa blogului. Ca in desenul de mai jos:

Persoanele ce vor servi la stand (printre care voi fi si eu) vor fi imbracate in aceeasi tinuta.
Odata ce vizitatorii ajung la standul meu, il vor putea recunoaste dupa denumirea blogului pictata pe toate lateralele cortinei. Aici ii voi intampina eu si ii voi invita sa guste din preparate.
Produsele vor avea etichete pe care voi scrie denumirile lor, insa ceva mai detaliate, astfel incat sa surprinda cat mai multe ingrediente.
De exemplu, pentru bruschete voi scrie “Fresh, natural sourdough baguettes, with a delicious selection of home made dips: hummus, feta and chilli, pesto, olives and flavorful tomatoes and basil (“Baghete proaspete cu maia, servite cu o selectie de paste facute in casa: hummus, feta si ardei iute, pesto, masline si rosii gustoase cu busuioc”).
Restul preparatelor vor fi descrise astfel:
“Creamy, warm soup with roasted asparagus and zuchinni, served with a dollop of goat cream and crispy croutons” (“Supa cremoasa si calda cu sparanghel si dovlecei copti, servita cu un mot de smantana si crutoane crocante”)
“Extremely healthy salad with cucumber, raw beets, mung beans, pumpkin seeds and salmon in a mustard and black sesame seeds crust” (“Salata foarte sanatoasa cu castravete, sfecla cruda, germeni de fasole mung, seminte de floarea soarelui si somon in crusta de mustar si seminte de susan negru”)


“Light dessert with phyllo pastry , filled with goat yogurt, honey and fragrant strawberries (“Desert usor cu foi de placinta, umplute cu iaurt de capra, miere si zmeura parfumata”)
“Delicious raw vegan chocolate and banana roulade. No flour, sugar, eggs or dairy added” (“Rulada raw vegan delicioasa, cu ciocolata si banane. Fara faina, zahar, oua sau lactate

“Fresh seasonal fruit salad with peaches, pears, grapes and plums ” (“Salata proaspata de fructe de sezon cu piersici, pere, struguri si prune”)
“Fresh and vitamin full fruit and vegetables juices and melon lemonade” (“Sucuri proaspete si pline de vitamine din fructe si legume si limonada cu pepene galben”).

Pe etichete voi scrie si pretul produselor (in unitatea stabilita de organizatori – in cazul in care se vor folosi jetoane).
Pe servetele si pe pungutele de hartie reciclata pentru transportul produselor, voi inscriptiona numele si adresa blogului.
Langa stand voi pune si o tabla pe care voi scrie cu creta meniul pe scurt.
 Fotografie preluata de pe www.ebay.com.
O metoda de promovare inedita, interactiva si in pas cu tehnologia pe care am ales sa o folosesc este accesarea blogului si retetelor prezente la festival, prin coduri QR. Mai exact, voi crea coduri QR care, odata scanate cu un smartphone, vor directiona vizitatorii catre reteta dorita de pe blog sau catre pagina de facebook.

Ca exemplu, am printat un cod QR chiar pentru reteta de biscotti, pe care ii voi imparti. Pe eticheta ambalajului, langa detaliile despre stand, voi atasa si acest cod. Daca aveti o aplicatie de citire coduri QR pe telefon, il puteti scana pe cel din poza si va va redirectiona catre reteta de pe blog.

 

In vitrinele de prezentare, pe fiecare eticheta a produselor, va exista un astfel de cod, care va redirectiona vizitatorii catre link-ul retetei de pe blog. Toate retetele vor fi postate pe blog pana la data festivalului. Voi crea si o rubrica de traducere in limba engleza pe blog, pentru a putea fi citit si de vizitatorii din alte tari.
Voi avea un cod care va redirectiona oaspetii si pe pagina de facebook. Acest cod va fi printat pe cortina standului. Avand o varianta atat de simpla si rapida de accesare a paginii de facebook, cresc sansele de a primi mai multe vizite.
Pentru vizitatorii fara smartphone, voi apela la metode clasice, adica pliante pe care voi printa retetele prezentate la festival si pe care voi avea o scurta descriere a blogului, cu adresa acestuia si pagina de facebook.
Langa pliante voi aseza si cateva carti de vizita pe care oamenii le vor putea pastra pentru a avea la indemana datele de contact.

Asa cum va povesteam saptamana trecuta, in articolul despre amenajarea standului, voi incerca sa creez in jurul standului o atmosfera primitoare, relaxata, tinereasca, care va indemna vizitatorii sa descopere mancarea sanatoasa si sa se bucure de timpul petrecut aici.
Mi-a placut tare mult sa ma joc de-a organizatorul si chiar m-ar incanta sa am ocazia sa imi pun in practica toate ideile. Odata cu aceste exercitii de imaginatie, mi-am dat seama ca ar mai fi multe de planuit si de coordonat, insa odata ce iti stabilesti scopul si o tema draga, totul vine de la sine :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IIIStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival III
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste FestivalStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival
  • Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival IIStandul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival II
  • Gustul RomeiGustul Romei

Filed Under: evenimente Tagged With: concurs, taste festival

Previous Post: « Standul Taste Bazaar la Electrolux Taste Festival III
Next Post: Rulada cu cacao si banane »

Reader Interactions

Comments

  1. Dana says

    11/09/2013 at 5:40 am

    Foarte fain ce ai facut aici.
    Felicitari!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gomboti (galuste cu prune)

Budinca de orez cu smochine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

focaccia cu struguri

Focaccia cu struguri (schiacciata all’uva)

feta la cuptor

Feta la cuptor

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)

Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2019 · Taste Bazaar ·