• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Quiche cu rosii cherry si branza de capra

08/12/2012 By Andreea 2 Comments

Vizita la Beca’s Kitchen mi-a amintit ca n-am mai facut de mult tarte. Imi amintesc ca dupa ce am descoperit tarta cu cascaval de capra si rosii uscate am refacut-o aproape obsesiv cu orice ocazie posibila. Insa in ultima vreme m-am cam lenevit cand vine vorba sa fac aluat de tarta. Nu stiu de ce, pur si simplu mi s-a pus un pitic ca nu mai am chef sa-l framant. Nu stiu ce-a fost in capul meu, insa dupa ce am mancat quiche-ul de la Beca am decis ca trebuie sa reiau traditia tartelor.
Am mers tot pe tema branza de capra si rosii, insa in alta forma. De data asta cu rosii cherry si crema de branza de capra.
 
quiche_branza_capra_rosii_cherry-2
De data asta am folosit:
280 gr faina integrala
140 gr unt de la frigider
8 linguri de apa rece
500 gr rosii cherry
2 linguri de ulei de masline
3 linguri de pasta de rosii uscate (optional)
3 oua
330 ml smantana 15% grasime
50 ml lapte
100 gr crema de branza de capra (eu am luat de la Mega Image, marca proprie)
o legatura de patrunjel (sau busuioc)
sare
piper
Mai intai se pregateste aluatul amestecand cu degetele, sau in robotul de bucatarie, faina cu untul taiat bucatele. Trebuie sa amestecati totul pana cand obtineti niste firimituri. Aveti grija sa nu incalziti prea tare untul intre degete. La robot, operatiunea asta dureaza cam 30 de secunde – 1 minut.
Apoi, adaugati apa rece si amestecati iar, pana cand obtineti un aluat omogen. Eu am pus putin cam multa apa si am obtinut un aluat usor umed, motiv pentru care am mai adaugat vreo 3 linguri de faina.
Aluatul nu trebuie framantat prea mult, ci doar cat sa se poata forma usor o bila omogena. Apoi se inveleste in folie alimentara si se baga la frigider pentru 20 de minute.
In timpul asta, spalati rosiile si puneti-le intr-o oala rezistenta la cuptor. Presarati-le cu sare, piper si adaugati uleiul de masline, apoi puneti-le in cuptor. Eu am pastrat coditele unora dintre ele ca mi s-au parut dragute asa :). Lasati-le la cuptor cam 30 de minute, pana cand se inmoaie, dar isi pastreaza forma.
Scoateti aluatul din frigider si asezati-l intre doua straturi de folie alimentara sau hartie de copt si intindeti-l cu un sucitor in forma tavii. Grosimea ar trebui sa fie de aproximativ jumatate de centimetru.
Asezati-l in tava, apasati-l bine pe margini, scapati de surplus si intepati-l ici colo cu o furculita.
Apoi taiat un cerc de hartie de copt si puneti-l pe aluat. Peste hartie asezati 300 de grame de fasole sau niste monede, care sa tina aluatul plat si sa nu-l lase sa se umfle cum vrea el. Trebuie sa stea in cuptor la 170 grade cam 15 minute, dupa care scoateti hartia de copt cu fasolea si mai lasat-i tava inca 5 minute in cuptor. Apoi se scoate si se unge cu pasta de rosii uscate.
Intre timp, pregatiti umplutura. Bateti cu un tel ouale (cat sa se amestece bine), adaugati smantana, apoi laptele, crema de branza, patrunjelul, sare si piper.
 Pe crusta tartei asezati rosiile coapte si apoi turnati compozitia de branza. Mie mi-a mai ramas putina compozitie pe care am pus-o intr-un ramekin uns cu unt la cuptor. A iesit un fel de sufleu pe care l-am mancat la micul dejun :).
Tarta intra la cuptor, tot la 160-170 de grade timp de 30-40 de minute pana cand se incheaga compozitia.
 
quiche_branza_capra_rosii_cherry-1
A iesit tare frumusica si gustoasa si a primit multe aprecieri :).
E clar ca in weekend mai fac una, probabil cu ciuperci sau spanac.
Asa ca va recomand si voua sa faceti tarte pentru ca:
–       se pregatesc rapid (in jur de o ora cu tot cu copt)
–       se fac usor (putin framantat, sau deloc daca aveti robot, un pic de intins, de amestecat si apoi de decorat 🙂 )
–       puteti face diverse combinatii (spanac, praz, ciuperci, dovlecei, somon, mazare, ceapa caramelizata, bacon, etc.) plus variantele dulci 🙂
–       se pot lua foarte usor la pachet
–       sunt satioase
–       merg bine cu o salatica proaspata langa
–       cele 8 felii dintr-o tarta pot fi mancate la pranz de doua persoane, timp de 4 zile 🙂

Save

Articole asemanatoare:

  • Quiche cu dovleac, branza de capra si smochineQuiche cu dovleac, branza de capra si smochine
  • Feta la cuptorFeta la cuptor
  • Quiche cu sparanghel si somonQuiche cu sparanghel si somon
  • Quiche cu galbioriQuiche cu galbiori

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: branza, quiche, rosii, tarta

Previous Post: « Unde mancam in Bucuresti – Beca’s Kitchen
Next Post: Painea cu maia »

Reader Interactions

Comments

  1. Flori says

    08/12/2012 at 4:48 pm

    Tarta arata grozav si cred ca este delicioasa! Nu avea cum sa nu fie apreciata! 🙂 Mi-ai facut pofta!!! Nu am mai facut de mult o tarta sarata 🙂

    Reply
  2. This is Dandu says

    15/12/2012 at 3:45 am

    Ce-mi place blogul tau! Voi incerca cateva retete, yum! 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura cu portocale rosii la aniversare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·