• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Unde mancam in Bucuresti – Beca’s Kitchen

02/12/2012 By Andreea 7 Comments

Update 12.12: Duminica trecuta am mers din nou la Beca’s Kitchen si am mai facut niste fotografii. Am mancat o supa excelenta de ciuperci si bineinteles, o tarta cu mere, pere si ghimbir :).
De foarte mult timp mi-am propus sa incep o rubrica dedicata locurilor in care se poate manca si simtiΒ  bine in Bucuresti. Asta inseamna, dupa standardele mele: un loc frumos amenajat, mancare originala, gustoasa, cu ingrediente proaspete si gatite intr-un mod sanatos, la preturi accesibile.

Desi iesim destul de des in oras, de multe ori suntem intr-o mare dilema cand trebuie sa alegem un loc. De aceea, am ajuns sa-mi tin in telefon o lista cu locuri in care am fost si mi-a placut sau in care mi-ar placea sa merg.
Azi m-am hotarat sa inaugurez rubrica aceasta deoarece am gasit un loc de care m-am indragostit. L-am ochit in articolul acesta si pentru ca mi-a placut foarte tare cum arata spatiul, l-am trecut pe lista “de vizitat”.
Am citit putin blogul Beca’s Kitchen, am vazut niste retete interesante si am ales sa ma rasfat de Sf. Andrei cu bunatati de la ei.

becas-kitchen
becas-kitchen-6

Conceptul acestui minunat bistro a fost gandit si realizat de Andreea Beca, fost consultant financiar, transformat in tehnician nutritionist de dragul pasiunii sale, mancarea sanatoasa.
Cum am intrat in micutul restaurant de pe Eminescu nr. 80, Andreea ne-a intampinat cu un zambet larg si cu sortul pus, deoarece ea nu numai ca sta in spatele retetelor si partii administrative, dar sta si in fata aragazului si meselor de inox unde pregateste in fiecare zi preparatele din meniu.
Ea a fost si cea care ne-a luat comanda si ne-a intrebat foarte entuziasmata daca vrem sa ne povesteasca despre ce puteam alege. Ne-a spus despre bruschetele cu pasta de ardei, pate de casa si zacusca, despre supele de broccoli si ciuperci, despre puiul yakitori si curcanul fraged cu legume la gratar si mai ales despre tartele adorate de toata lumea, cu mere, pere si ghimbir si ciocolata si banane.
Si pentru ca am inceput discutia despre mancare, nimic nu ne-a mai putut opri :). Timp de 3 ore cat am stat, am aflat de la Andreea cat de mult a luptat cu sistemul si de cate ori a luat-o de la capat pentru a-si finaliza proiectul la care visa.
Ne-a povestit despre conceptul de mancare sanatoasa, despre painea integrala facuta in casa si despre cumparaturile pe care le face prin tot orasul pentru a se asigura ca pune mana pe cele mai proaspete ingrediente. Dar ce m-a impresionat foarte tare este ca in bucatarie a instalat un filtru cu osmoza inversa care purifica apa pe care o foloseste la gatit.

Andreea m-a invitat sa vad si bucataria micuta, de mai putin de 10 metri patrati, dar perfect utilata, in care Ana, ajutorul ei, pregatea o noua tarta cu mere pentru ca la ora 19.00 comenzile inca veneau, chiar si la telefon.

becas-kitchen-2

Dar sa trecem la subiectul principal, mancarea. Am primit de la Andreea cateva bruschete cu pate si pasta de ardei foarte gustoase, apoi am luat o portie de curcan marinat cu legume la gratar si un quiche cu legume insotit de o salata proaspata. Curcanul a fost foarte fraged, asa cum l-a laudat Andreea, iar legumele au fost foarte foarte bune si ceapa coapta din mijloc, delicioasa!
La desert am luat cate o tarta. Ambele au fost savuroase, insa cea cu mere, pere, ghimbir si crema de vanilie m-a cucerit de-a dreptul.

becas-kitchen-4
becas-kitchen-3
Curcan marinat cu legume la cuptor (delicioase!)
becas-kitchen-5

Daca nu va puteti decide, puteti alege la desert un duo de tarte, adica jumatate de portie din fiecare fel :).

becas-kitchen-7

Am baut suc de ghimbir de casa, foarte aromat si usor picant, perfect pentru raceala mea πŸ™‚ si un suc natural de mere. Am incheiat cu cate o cafea. Totalul a ajuns la 97 ron. Nu mi se pare nici putin, dar nici foarte mult pentru un restaurant peste medie din Bucuresti. Eu cred ca a meritat din plin. Am mancat bine, ne-am simtit foarte bine si m-am bucurat sa pot incuraja un astfel de concept.

becas-kitchen-8

Trebuie sa stiti ca la Beca’s nu exista un meniu stufos, cu un specific anume, ci doar 2 supe, 2-3 feluri principale, cateva feluri de bruschete si doua deserturi, toate proaspat pregatite. Meniul se schimba zilnic si este anuntat pe pagina de facebook a bistro-ului.

becas-kitchen-9
Daca vreti sa mancati mancare sanatoasa, pregatita cu multa atentie si pasiune si v-ati saturat de locurile aglomerate din centrul vechi, va recomand sa treceti pe la Beca’s Kitchen si sa intrati in vorba cu Andreea, cu siguranta o sa va placa si de ea si locul si mancarea :). Eu abia astept sa incerc midiile in sos de vin si cotletele de berbecut, laudate de Andreea.

Bineinteles ca data viitoare imi iau si aparatul foto la mine, pentru ca locul si mancarea de la Beca’s merita niste fotografii mai frumoase decat cele facute cu telefonul :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Cu bazaarul in vacanta: LondraCu bazaarul in vacanta: Londra
  • Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a douaCu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua
  • Cu bazaarul in vacanta: prin AtenaCu bazaarul in vacanta: prin Atena
  • Recomandari de vacanta – ThassosRecomandari de vacanta – Thassos

Filed Under: recomandari Tagged With: recomandari, restaurante

Previous Post: « Fajitas de pui
Next Post: Quiche cu rosii cherry si branza de capra »

Reader Interactions

Comments

  1. Ioana says

    03/12/2012 at 7:42 am

    Si eu am citit despre el de ceva vreme si de-abia astept sa merg. Midiile in sos de vin imi fac si mie cu ochiul πŸ™‚

    Reply
  2. Andreea says

    03/12/2012 at 10:59 am

    Ioana, cand mergi, neapărat sa încerci si tarta cu mere πŸ™‚

    Reply
  3. Adina says

    03/12/2012 at 1:07 pm

    Andreea, sunt curioasa daca pretul mentionat este pentru o persoana sau doua. Mersi πŸ™‚

    Reply
  4. Mihai says

    03/12/2012 at 2:39 pm

    Andreea, multumesc de recomadare. Cu siguranta o sa merg sa o vad si eu pe Beca.

    Reply
  5. Andreea says

    03/12/2012 at 5:16 pm

    Adina, preţul e pentru tot ce am scris, adică pt două persoane. N-aş fi putut mânca singură atât :).

    Reply
  6. Andreea says

    03/12/2012 at 5:17 pm

    Mihai, cu plăcere :). Astept impresii.

    Reply
  7. ssd says

    06/12/2012 at 12:57 pm

    Eu si prietena mea o sa fim prezenti acolo..

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii β†’

Deserturi

Sorbet de pepene galben cu portocale si busuioc

Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Mai multe deserturi β†’

Idei pentru mic dejun

Omleta in lipie

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun β†’

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive β†’

Fel principal

Sufleu de cartofi cu broccoli

Creveti saganaki

Mai multe idei de fel principal β†’

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·