Update 12.12: Duminica trecuta am mers din nou la Beca’s Kitchen si am mai facut niste fotografii. Am mancat o supa excelenta de ciuperci si bineinteles, o tarta cu mere, pere si ghimbir :).
De foarte mult timp mi-am propus sa incep o rubrica dedicata locurilor in care se poate manca si simti bine in Bucuresti. Asta inseamna, dupa standardele mele: un loc frumos amenajat, mancare originala, gustoasa, cu ingrediente proaspete si gatite intr-un mod sanatos, la preturi accesibile.
Desi iesim destul de des in oras, de multe ori suntem intr-o mare dilema cand trebuie sa alegem un loc. De aceea, am ajuns sa-mi tin in telefon o lista cu locuri in care am fost si mi-a placut sau in care mi-ar placea sa merg.
Azi m-am hotarat sa inaugurez rubrica aceasta deoarece am gasit un loc de care m-am indragostit. L-am ochit in articolul acesta si pentru ca mi-a placut foarte tare cum arata spatiul, l-am trecut pe lista “de vizitat”.
Am citit putin blogul Beca’s Kitchen, am vazut niste retete interesante si am ales sa ma rasfat de Sf. Andrei cu bunatati de la ei.
Conceptul acestui minunat bistro a fost gandit si realizat de Andreea Beca, fost consultant financiar, transformat in tehnician nutritionist de dragul pasiunii sale, mancarea sanatoasa.
Cum am intrat in micutul restaurant de pe Eminescu nr. 80, Andreea ne-a intampinat cu un zambet larg si cu sortul pus, deoarece ea nu numai ca sta in spatele retetelor si partii administrative, dar sta si in fata aragazului si meselor de inox unde pregateste in fiecare zi preparatele din meniu.
Ea a fost si cea care ne-a luat comanda si ne-a intrebat foarte entuziasmata daca vrem sa ne povesteasca despre ce puteam alege. Ne-a spus despre bruschetele cu pasta de ardei, pate de casa si zacusca, despre supele de broccoli si ciuperci, despre puiul yakitori si curcanul fraged cu legume la gratar si mai ales despre tartele adorate de toata lumea, cu mere, pere si ghimbir si ciocolata si banane.
Si pentru ca am inceput discutia despre mancare, nimic nu ne-a mai putut opri :). Timp de 3 ore cat am stat, am aflat de la Andreea cat de mult a luptat cu sistemul si de cate ori a luat-o de la capat pentru a-si finaliza proiectul la care visa.
Ne-a povestit despre conceptul de mancare sanatoasa, despre painea integrala facuta in casa si despre cumparaturile pe care le face prin tot orasul pentru a se asigura ca pune mana pe cele mai proaspete ingrediente. Dar ce m-a impresionat foarte tare este ca in bucatarie a instalat un filtru cu osmoza inversa care purifica apa pe care o foloseste la gatit.
Andreea m-a invitat sa vad si bucataria micuta, de mai putin de 10 metri patrati, dar perfect utilata, in care Ana, ajutorul ei, pregatea o noua tarta cu mere pentru ca la ora 19.00 comenzile inca veneau, chiar si la telefon.
Dar sa trecem la subiectul principal, mancarea. Am primit de la Andreea cateva bruschete cu pate si pasta de ardei foarte gustoase, apoi am luat o portie de curcan marinat cu legume la gratar si un quiche cu legume insotit de o salata proaspata. Curcanul a fost foarte fraged, asa cum l-a laudat Andreea, iar legumele au fost foarte foarte bune si ceapa coapta din mijloc, delicioasa!
La desert am luat cate o tarta. Ambele au fost savuroase, insa cea cu mere, pere, ghimbir si crema de vanilie m-a cucerit de-a dreptul.
Daca nu va puteti decide, puteti alege la desert un duo de tarte, adica jumatate de portie din fiecare fel :).
Am baut suc de ghimbir de casa, foarte aromat si usor picant, perfect pentru raceala mea 🙂 si un suc natural de mere. Am incheiat cu cate o cafea. Totalul a ajuns la 97 ron. Nu mi se pare nici putin, dar nici foarte mult pentru un restaurant peste medie din Bucuresti. Eu cred ca a meritat din plin. Am mancat bine, ne-am simtit foarte bine si m-am bucurat sa pot incuraja un astfel de concept.
Trebuie sa stiti ca la Beca’s nu exista un meniu stufos, cu un specific anume, ci doar 2 supe, 2-3 feluri principale, cateva feluri de bruschete si doua deserturi, toate proaspat pregatite. Meniul se schimba zilnic si este anuntat pe pagina de facebook a bistro-ului.
Bineinteles ca data viitoare imi iau si aparatul foto la mine, pentru ca locul si mancarea de la Beca’s merita niste fotografii mai frumoase decat cele facute cu telefonul :).
Ioana says
Si eu am citit despre el de ceva vreme si de-abia astept sa merg. Midiile in sos de vin imi fac si mie cu ochiul 🙂
Andreea says
Ioana, cand mergi, neapărat sa încerci si tarta cu mere 🙂
Adina says
Andreea, sunt curioasa daca pretul mentionat este pentru o persoana sau doua. Mersi 🙂
Mihai says
Andreea, multumesc de recomadare. Cu siguranta o sa merg sa o vad si eu pe Beca.
Andreea says
Adina, preţul e pentru tot ce am scris, adică pt două persoane. N-aş fi putut mânca singură atât :).
Andreea says
Mihai, cu plăcere :). Astept impresii.
ssd says
Eu si prietena mea o sa fim prezenti acolo..