• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ce-am facut dintr-un somon intreg, partea I: Bisque de somon

13/05/2012 By Andreea 3 Comments

Totul a pornit cand am vazut acest bisque de somon care m-a fermecat pe loc. Nu ma gandisem pana atunci sa fac o supa crema cu peste si mi s-a parut o idee foarte buna. in plus, iubesc somonul, asa ca nu m-am lasat pana n-am facut-o. Si am gasit intr-o zi somon intreg la Cora cu vreo 25 ron/kg, asa ca am luat unul de vreo 2 kg si m-am apucat de treaba.

bisque-de-somon-6
Mai intai am curatat pestele de solzi (era deja eviscerat), l-am filetat ca aici si l-am spalat bine.
bisque-de-somon

Pentru supa am folosit tacamul de somon (capul si coloana) si 300 de grame de file taiat in bucati medii si curatat de oase si de piele.

In rest, mi-au mai trebuit:

2 morcovi medii taiati rondele
o ceapa verde
radacina de pastrunjel (puteti folosi pastarnac)
150 ml vin alb sec
o lingura de ulei de masline
doua cepe albe
o lingurita de rozmarin maruntit (al meu a fost de pe crenguta, dar uscat)
un dovlecel taiat in bucati medii
300 grame de cartofi noi spalati dar necuratati de coaja (daca sunt mai mari, ii puteti taia in 2 sau 4 bucati)
3 catei de usturoi maruntiti
sare si piper

Mai intai am facut fondul de peste (supa clara) din tacamul de somon pe care l-am pus intr-o oala cu ceapa verde taiata, morcovii, radacina de patrunjel si vinul. Am umplut oala (de 2 litri) cu apa si le-am fiert cam 20-25 de minute. Spuma care se creeaza la suprafata, trebuie indepartata cu o spumiera. Dupa ce s-a racit supa, am scos tacamul de peste si strecurat-o.

bisque-de-somon-2

Intr-o oala mai mare (ar fi necesara una de 3 litri), am incalzit uleiul si am calit ceapa taiata (solzi) impreuna cu rozmarinul timp de 3 minute. Apoi am adaugat dovlecelul si cartofii si le-am prajit usor 3 minute. Au intrat apoi usturoiul si fileul de somon.

bisque-de-somon-4

Le-am mai calit 2 minute si apoi am adaugat un litru de fond de peste, sare si piper. Dupa ce totul a dat in clocot, am scazut intensitatea focului si am lasat oala pe foc inca 15 minute. Ca sa fiti siguri ca e gata, incercati un cartof.
Dupa ce am oprit focul, am lasat oala sa se raceasca 30 de minute si apoi am transferat legumele si pestele intr-un vas inalt si le-am pasat cu blenderul. Am adaugat treptat si lichidul din oala. Se amesteca bine cu blenderul pana cand supa devine cremoasa. Daca e prea groasa pentru gustul vostru, puteti adauga apa fiarta pana obtineti consistenta dorita.

bisque-de-somon-5

Am pregatit pentru acest bisque de somon si niste paine unsa cu ulei de masline, prajita pe gratar. In castron am pus si cateva bucatele de ardei iute care au facut supa putin picanta. Mi-a placut tare mult!
Iar ce-am facut din restul de somon, urmeaza in episoadele viitoare :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Supa suedeza de pesteSupa suedeza de peste
  • Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
  • Tocana de peste si crevetiTocana de peste si creveti
  • Chiftelute de somon si quinoaChiftelute de somon si quinoa

Filed Under: peste & fructe de mare, retete, supa Tagged With: cartofi, peste, somon, supa

Previous Post: « Inghetata cu paine caramelizata
Next Post: Ce-am facut dintr-un somon intreg: partea a II a: crema de branza cu somon »

Reader Interactions

Comments

  1. Veronica says

    14/05/2012 at 6:41 am

    Cat de frumos este vasul 🙂 De unde l-ai achizitionat?

    Reply
  2. Andreea says

    14/05/2012 at 7:34 am

    Îl am de la Roma 🙂

    Reply
  3. Fab Chef says

    18/05/2012 at 7:47 pm

    M-ai cucerit cu supica asta. Trebuie sa fie minunata. Chiar mi s-a facut o poftaaaa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fudge cu nuci si marshmallows

Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Pancakes

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·