• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Inghetata de vanilie cu zmeura

05/08/2011 By Andreea 1 Comment

De cand a inceput vara, m-am tot gandit sa fac si eu o inghetata. Dar cum vechiul congelator abia facea fata unor vinete si catorva tavite de gheata, am tot asteptat frigiderul nou. Si cum saptamana trecuta am cumparat niste vanilie foarte aromata de pe pastaidevanilie.ro, am decis sa incerc prima mea inghetata de vanilie cu zmeura.
Am ales reteta lui David Lebovitz pe care am imbogatit-o cu aroma de zmeura. Reteta e foarte versatila si poate si personalizata cu ce arome va doriti.


Am avut nevoie de
250ml lapte integral
un praf de sare
150gr zahar
1 pastaie de vanilie
500ml smantana pentru gatit (La Dorna, 32% grasime. Cred ca ar fi fost necesara o smantana mai grasa si mai densa, dar initial m-am gandit ca asta ar fi ok)
5 galbenusuri mari (daca vreti inghetata mai cremoasa puteti suplimenta galbenusurile pana la 3 in plus)
o lingura de extract de vanilie (preparat in casa cu o pastaie de vanilie si 100 ml vodca, tinuta la macerat cel putin 3 luni). Daca nu aveti, mai adaugati o pastaie de vanilie in lapte.
un pahar de 250 ml de zmeura


Mai intai am pus laptele intr-o oala si l-am incalzit putin impreuna cu zaharul si sarea cam 5 minute. Am pus peste el semintele de vanilie (curatate cu un cutit de pe interiorul pastaii) si am aruncat inauntru si pastaia. Am acoperit oala si am lasat laptele la infuzat cam o ora.
Intr-un castron mai mare am pus apa si gheata iar peste el am pus un castron mai mic. Peste cel de-al doilea am  pus o sita prin care am turnat smantana. Cred ca asta era un pas necesar daca smantana era mai densa…Deci poate fi sarit daca aveti smantana lichida.
Intr-un alt castron am pus galbenusurile pe care le-am amestecat usor cu o furculita.
Am reincalzit laptele timp de cateva minute si am inceput sa-l torn treptat peste galbenusuri in timp ce le bateam cu un tel pentru a nu se face omleta :).
Am turnat compozitia inapoi in oala si am pus-o pe aragaz la foc mic.

Aici vine partea mai anevoioasa…Adica a trebuit sa amestec in laptele cu oua aproape tot timpul ca sa nu se prinda sau sa faca cocoloase. Bineinteles ca intre timp mai faceam ceva si la un moment dat parca se branzise putin. Din momentul ala le-am amestecat non stop cu lingura de lemn pentru vreo 10 minute pana cand lichidul s-a ingrosat (cat sa ramana pe lingura cand o scoateti din crema).
Mai departe am turnat si crema prin sita (asa am scapat si de micile cocoloase) peste smantana amestecand in continuu. In tot acest timp, castronul cu smantana ramane peste cel cu apa si gheata.

Zmeura am pasat-o cu blender-ul si am pus peste ea extractul de vanilie. Am pus-o tot in sita si cu o lingura am trecut zeama in compozitia pentru inghetata. Am aruncat semintele.

Crema a intrat la congelator pentru vreo 20 de ore si a iesit beton, la propriu :). Am scos caserola si am lasat-o la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute pentru a putea scoate inghetata.

Later edit: dupa ce am bagat inghetata in congelator, am scos-o de vreo doua ori la intervale de 30 de minute pentru a o amesteca (sa devina cremoasa).Acest procedeu ar trebui repetat cam o data la o ora, de cateva ori, insa eu nu prea am avut cum, pentru ca era deja tarziu. Insa dupa ce am scos a doua portie, am lasat-o la temperatura camerei cam 30 de minute si am amestecat-o bine cu lingura pana s-a facut crema si a fost perfecta. Data viitoare incerc sa bag blenderul :D.

Probabil din cauza zmeurei s-au simtit usor cristalele de gheata, dar in nici un caz n-a fost ca inghetatele alea pe care le mancam cand eram mica, cu gust pregnant de oua si ace mari de gheata. A fost delicioasa!:D

Timp: 30 de minute (+o ora pt infuzia laptelui + 8 ore pentru inghetat)
Portii: 4

Save

Articole asemanatoare:

  • Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)
  • Inghetata cu prune si aluneInghetata cu prune si alune
  • Tarta cu migdale si fructe de padureTarta cu migdale si fructe de padure
  • Inghetata de banane cu unt de arahideInghetata de banane cu unt de arahide

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, inghetata, vanilie, zmeura

Previous Post: « In ultima vreme…
Next Post: Tarta cu migdale si fructe de padure »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihaela says

    06/08/2011 at 5:43 am

    Cred ca este super delicioasa aromata cu pastai de vanilie! iar cu retetele lui David Lebovitz nu dai niciodata gres 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu Răsfățul de weekend-ul ăsta: tiramisu. Mie nu prea îmi place ideea de ouă crude și prefer să fac o variantă de tiramisu cu ouăle tratate termic. Rețeta e pe blog, las link în bio.
Ce am făcut diferit de data asta a fost că am folosit 500 gr de mascarpone și nu am pus frișcă.
Iar când trebuia să pun al doilea strat de cremă, mi-a venit ideea să pun niște coajă de portocale în ea. V-am zis că sunt într-o fază în care aș pune coajă de portocale în orice desert 🙈. 
De menționat este că folosesc mereu coajă de portocale netratate, bio.
Mai sunt fani tiramisu le aici?
.
.
.
.
.
.
#tiramisu #ladyfingers #mascarpone #dessert #desserttime #inmykitchen #cookandtell #nobakedessert
Sunt în căutarea unor rețete simple și gus Sunt în căutarea unor rețete simple și gustoase de mic dejun, pe care să le pot pregăti cu o seară înainte pentru diminețile în care n-am mult timp de gătit. Așa am ajuns și la această rețetă de brioșe cu ovăz, morcovi și stafide, în care n-am pus nici zahăr, nici miere, dar pe care le-am îndulcit cu magiun de mere, deci sunt și baby friendly. 
Ca să economisesc timpul de copt, le-am făcut în Airfryer-ul XXL de la @philipsromania și au fost gata în 14 minute, pentru că nu e nevoie să se preîncălzescă, iar textura a ieșit exact ca a brioselor coapte în cuptor.
Având în vedere că se pregătesc în 20 de minute cu totul, se pot pregăti chiar dimineață, dacă vă doriți brioșe calde la micul dejun, doar să vă pregătiți ingredientele de seara, ca să meargă totul foarte rapid.
Codul "tastebazaar" pentru 15% discount la orice produs de pe site-ul @philipsromania este încă valabil.

Pentru brioșe aveți nevoie de:

2 ouă 
100 gr iaurt grecesc 
2 linguri ulei de măsline (20 gr)
60 gr magiun de mere
30 gr fulgi de ovăz fini
100 gr făină 
o linguriță praf de copt 
1/2 linguriță bicarbonat 
50 gr morcov ras fin
50 gr fructe de pădure congelate (opțional)
30 gr stafide
o linguriță coajă de portocale netratate 
o linguriță scorțișoară

Se amestecă bine ouăle cu iaurtul, uleiul și magiunul de mere. 
Într-un castron se combină făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și fulgii de ovăz. Se adaugă peste ingredientele umede și se omogenizează.
La final se pun în aluat morcovul ras, stafidele, coaja de portocale și fructele de pădure. 
Aluatul se pune în 8 forme de brioșe din silicon și se introduc în coșul Airfryer-ului.
Se pornește programul Bake, se setează temperatura la 190 de grade și se coc brioșele timp de 14 minute.

[AD]
.
.
.
.
.
#muffins #breakfastmuffins #nosugar #babyfriendly #airfryer #airfryerrecipes #acasacuphilips #philipsairfryer
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

O noua aniversare, un nou tort

Croissant French toast

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·