• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supă de linte cu dovleac

27/09/2024 By Andreea Leave a Comment

Dintre toate supele de linte pe care le-am făcut de-a lungul timpului, această supă de linte cu dovleac este preferata mea. Dovleacul oferă supei un gust dulceag, iar laptele de cocos îi dă cremozitate și o aromă deosebită. Este o supă hrănitoare și gustoasă, perfectă pentru sezonul rece și ideală de inclus într-un meniu de post. Dacă doriți, puteți înlocui dovleacul cu cartofi dulci.


Supă de linte cu dovleac
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o ceapă medie
  • o lingură de ghimbir ras
  • 3 căței de usturoi
  • un ardei kapia
  • o linguriță de turmeric pudră
  • 350 gr dovleac plăcintar
  • un morcov
  • o lingură de pastă de tomate
  • 250 gr linte roșie
  • 1 litru de apă
  • 400 ml lapte de cocos
  • o linguriță de sare
  • zeamă de lămâie
  • 2-3 lipii libaneze pentru servit
Preparare
  1. Ceapa se toacă grosier și se pune a călit într-o oală cu uleiul de măsline.
  2. Se adaugă usturoiul tăiat felii și ghimbirul ras.
  3. Se călesc împreună câteva minute (dacă e nevoie, se adaugă puțină apă), apoi se adaugă ardeiul tăiat felii și turmericul.
  4. După 3-4 minute se adaugă dovleacul curățat de coajă și tăiat cuburi, morcovul tăiat felii groase, pasta de tomate și lintea.
  5. Se toarnă apa (se poate fierbe în prealabil în fierbător), laptele de cocos și sarea și se lasă la fiert cam 20-25 de minute, până când dovleacul se înmoaie.
  6. Supa se pasează câteva secunde cu un blender vertical. Eu nu am pasat-o foarte fin, pentru că am vrut să mai păstreze puțină textură.
  7. Se ajustează de sare.
  8. Se servește cu zeamă de lămâie și crutoane de lipie.
  9. Pentru crutoane, straturile lipiilor se dezlipesc și se taie în bucăți mici. Se așază pe o tavă cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei dr măsline și se coc în cuptor în jur de 10 minute la 180 de grade, până când se rumenesc ușor
3.5.3251

 

Filed Under: retete, supa, vegan Tagged With: dovleac, linte, post, supa, vegan

Previous Post: « Supă cu lapte de cocos, creveți și legume
Next Post: Salată cu pui și mere »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Bomboane cu alune de padure si stafide

Tort cu mousse de castane si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·