Am descoperit aceasta omleta in lipie in emisiunea ‘Nadiya’s time to eat’ de pe Netflix acum aproape doi ani si de atunci este prezenta destul de des pe masa noastra la micul dejun. Denumirea ei originala este ‘egg and mushroom rolls‘, insa eu am pregatit-o de multe ori fara ciuperci si am pus alte ingrediente in ea. Eu am mai pregatit-o cu prosciutto, rosii uscate, spanac sotat, am folosit diverse tipuri de pesto, dar am pregatit-o si simpla, doar cu ou si branza. Eu de obicei folosesc lipii libaneze, dar se pot folosi orice fel de lipii.
Omleta in lipie
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 3
Ingrediente
- 4 oua
- jumatate de lingurita de usturoi granulat
- cateva frunze de patrunjel
- 2 ciuperci
- 50 gr cheddar
- 3 lipii
- 5-6 linguri de pesto de rosii uscate (puteti folosi si pesto de busuioc sau chiar crema de branza)
- ulei de masline
- sare
- piper
Preparare
- Se bat ouale cu usturoiul granulat, sare, piper si frunzele de patrunjel tocate marunt.
- Ciupercile se taie in felii subtiri.
- Cheddarul se rade prin razatoarea mare.
- Se ung lipiile cu pesto.
- Se incinge pe foc o tigaie (de marimea lipiei) si se unge cu o lingura de ulei de masline.
- Se toarna in tigaie o treime din amestecul de ou si se pun pe deasupra cateva felii de ciuperci. Stratul de omleta nu trebuie sa fie foarte gros.
- Lipia se asaza cu partea unsa cu pesto, peste omleta din tigaie.
- Dupa 30 de secunde, incercati sa rotiti lipia cu tot cu omleta in tigaie. Daca se desprinde si se roteste usor, este gatita. Intoarceti lipia cu tot cu omleta, astfel incat lipia sa ajunga pe fundul tigaii.
- Se presara o treime din cheddar peste omleta si dupa 30 de secunde se transfera lipia pe un tocator (cu partea cu omleta in sus) si se ruleaza.
- Se repeta pasii si cu restul de lipii si de ou.
Laura says
Buna Andreea, ce pesto folosesti?
Andreea says
Nu folosesc unul anume. Cel de rosii uscate a fost de la BioUp. Dar poti folosi orice alt tip de pesto.