• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Omleta in lipie

06/02/2022 By Andreea 2 Comments

Am descoperit aceasta omleta in lipie in emisiunea ‘Nadiya’s time to eat’ de pe Netflix acum aproape doi ani si de atunci este prezenta destul de des pe masa noastra la micul dejun. Denumirea ei originala este ‘egg and mushroom rolls‘, insa eu am pregatit-o de multe ori fara ciuperci si am pus alte ingrediente in ea. Eu am mai pregatit-o cu prosciutto, rosii uscate, spanac sotat, am folosit diverse tipuri de pesto, dar am pregatit-o si simpla, doar cu ou si branza. Eu de obicei folosesc lipii libaneze, dar se pot folosi orice fel de lipii.


Omleta in lipie
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
25 mins
 
Portii: 3
Ingrediente
  • 4 oua
  • jumatate de lingurita de usturoi granulat
  • cateva frunze de patrunjel
  • 2 ciuperci
  • 50 gr cheddar
  • 3 lipii
  • 5-6 linguri de pesto de rosii uscate (puteti folosi si pesto de busuioc sau chiar crema de branza)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Se bat ouale cu usturoiul granulat, sare, piper si frunzele de patrunjel tocate marunt.
  2. Ciupercile se taie in felii subtiri.
  3. Cheddarul se rade prin razatoarea mare.
  4. Se ung lipiile cu pesto.
  5. Se incinge pe foc o tigaie (de marimea lipiei) si se unge cu o lingura de ulei de masline.
  6. Se toarna in tigaie o treime din amestecul de ou si se pun pe deasupra cateva felii de ciuperci. Stratul de omleta nu trebuie sa fie foarte gros.
  7. Lipia se asaza cu partea unsa cu pesto, peste omleta din tigaie.
  8. Dupa 30 de secunde, incercati sa rotiti lipia cu tot cu omleta in tigaie. Daca se desprinde si se roteste usor, este gatita. Intoarceti lipia cu tot cu omleta, astfel incat lipia sa ajunga pe fundul tigaii.
  9. Se presara o treime din cheddar peste omleta si dupa 30 de secunde se transfera lipia pe un tocator (cu partea cu omleta in sus) si se ruleaza.
  10. Se repeta pasii si cu restul de lipii si de ou.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Rulada de…omletaRulada de…omleta
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)
  • Oua in paineOua in paine
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou

Filed Under: mic dejun Tagged With: lipii, mic-dejun, omleta, oua

Previous Post: « Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)
Next Post: Chiftele cu pesto in sos de rosii »

Reader Interactions

Comments

  1. Laura says

    19/03/2022 at 5:56 pm

    Buna Andreea, ce pesto folosesti?

    Reply
    • Andreea says

      10/05/2022 at 6:52 pm

      Nu folosesc unul anume. Cel de rosii uscate a fost de la BioUp. Dar poti folosi orice alt tip de pesto.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Scones cu afine

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·