• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supa de linte simpla (de post)

10/03/2022 By Andreea Leave a Comment

Am incercat mai multe retete de supa de linte de-a lungul timpului, dar aceasta cred ca a fost cea mai simpla pe care am incercat-o pana acum. Nu necesita ingrediente speciale (puteti chiar omite chimionul si turmericul daca nu aveti) si este vegana.

Eu am pregatit-o la Instant Pot, dar se poate face la fel de bine pe aragaz. Voi detalia mai jos ambele variante de gatire.

Supa de linte simpla (de post)
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • o lingura de ulei de masline
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ½ lingurita de chimion pudra
  • ½ lingurita de turmeric pudra
  • 3 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • 200 gr linte rosie
  • 600 ml suc de rosii
  • 1 litru de apa
  • sare
  • 100 gr baby spanac (optional)
Preparare
  1. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste, morcovii si ardeiul se taie in cuburi medii.
  2. Pentru gatirea pe aragaz/plita, puneti oala pe foc, se pune in ea uleiul de masline si ceapa si se caleste cam 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai calesc impreuna 2-3 minute. Daca incep sa se lipeasca de oala, se adauga 1-2 linguri de apa. Se adauga chimionul si turmericul si se mai calesc un minut.
  3. Se adauga in oala morcovii, ardeiul, sucul de rosii, apa, lintea si sarea. Se fierbe totul in jur de 25 - 30 de minute, pana cand lintea si morcovii s-au fiert. La final, supa se poate pasa total sau partial cu un blender de mana. Cat supa este inca fierbinte, se adauga frunzele de spanac tocate grosier.
  4. Pentru gatirea in Instant Pot, se porneste aparatul pe Saute, se adauga in oala uleiul si ceapa si se calesc 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai calesc impreuna 2-3 minute. Daca incep sa se lipeasca de oala, se adauga 1-2 linguri de apa. Se adauga chimionul si turmericul si se mai calesc un minut, apoi se opreste functia Saute. Se adauga in oala morcovii, ardeiul, sucul de rosii, apa, lintea si sarea. Se pune capacul (cu supapa catre Sealing) si se porneste programul Pressure cook pentru 5 minute.
  5. Cand se termina programul, se lasa oala sa se depresurizeze singura (sau puteti depresuriza manual dupa 15 minute de depresurizare naturala).
  6. Se scoate capacul si se blenduieste supa partial sau total cu un blender de mana (eu am bagat blenderul de 3-4 ori cate 2 secunde, pentru a pastra textura mai groasa).
  7. Se adauga spanacul tocat si se mai condimenteaza cu sare dupa gust.
  8. Supa se poate servi cu crutoane de paine sau de lipii si daca doriti, cu zeama de lamaie.
3.5.3251

 

Filed Under: retete, supa Tagged With: linte, post, spanac, supa, vegan

Previous Post: « Chiftele cu pesto in sos de rosii
Next Post: Pasta de fasole alba si ardei copti »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu migdale si sirop de portocale rosii

Clatite

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Croissant French toast

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·