• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Rosti cu praz si oua prajite

22/11/2013 By Andreea 2 Comments

Acum ceva vreme urmaream la televizor emisiunea Ultimate Cookery Course a lui Gordon Ramsay. Bineinteles ca stilul foarte lejer in care gateste si modalitatea de prezentare a preparatelor, m-au convins aproape la fiecare episod sa incerc si eu retetele.
N-am reusit sa fac prea multe, insa am facut un orez cu carnati foarte gustos si acest rosti, care mi s-a parut foarte simplu si o modalitate diferita de a pregati cartofii.
Rosti-ul este un fel de mancare traditional elvetian si este, de fapt, o clatita din cartofi fierti rasi, in care se pot adaga si alte ingrediente (ceapa, bacon, ierburi aromatice).

rosti-de-cartofi

Pentru rosti am avut nevoie de:

1 praz
2 linguri de unt
500 gr cartofi albi
cascaval de capra (puteti folosi branza Gruyere, ca in reteta originala)
2 linguri de ulei de masline
sare
piper
2 oua

Cartofii i-am curatat si i-am fiert pana cand i-am putut patrunde cu furculita, dar fara sa fie prea moi.
Am spalat prazul si l-am curatat de urmele de nisip dintre straturi, apoi l-am taiat in rondele subtiri. Intr-o tigaie am incalzit o lingura de unt, in care am calit prazul, cu putina sare si piper, pana cand s-a inmuiat.
Am ras cartofii si cascavalul prin razatoarea mare si i-am amestecat intr-un castron. Peste ele am adaugat si prazul calit. Am curatat tigaia si am incalzit in ea uleiul de masline cu o lingura de unt.
In tava, am asezat 3-4 linguri de compozitie, pe care le-am unit si le-am presat cu o lingura pana cand am dat forma de clatita. Am lasat sa se prajeasca pana cand s-a rumenit (5-6 minute) si apoi am intors clatita si pe partea cealalta, cam tot atata timp. Desi compozitia pare ca e foarte faramicioasa, branza se topeste si o omogenizeaza.

 

Daca formati clatite mai mici, puteti sa le intoarceti cu o spatula, daca puneti compozitie cat sa acopere toata tigaia, folositi tehnica lui Ramsay (min 0:35) de intors.
La final, prajiti ouale si asezati-le pe rosti, alaturi de cateva ierburi aromatice. Eu n-am avut :).

 

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Scrambled eggs (oua cremoase)Scrambled eggs (oua cremoase)
  • Oua in paineOua in paine
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: cartofi, mic-dejun, oua, rosti

Previous Post: « Bautura energizanta din catina, portocale si ghimbir
Next Post: Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihai says

    25/11/2013 at 11:29 am

    De vreo saptamana dau turul intregului sezon al lui Gordon – iau notite, caut ingrediente. Orezul ala chiar vreau sa-l fac si eu astazi. Cat despre rosti, ce sa mai zic: as manca in orice zi, la orice ora. Spor la mobilat! 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    25/11/2013 at 11:58 am

    Orezul ala chiar e bun de tot, nu ma asteptam. De mobilat am cam terminat pentru moment :). Azi intra in scena si plita si cuptorul. Aleluia! 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Bomboane cu alune de padure si stafide

Trufe raw de canepa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·