• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftele cu pesto in sos de rosii

14/02/2022 By Andreea 2 Comments

Zilele trecute am scos cartea ‘5 ingrediente’ a lui Jamie Oliver din biblioteca si am rasfoit-o dupa mult timp. Am dat peste o multime de retete faine, printre care si aceste chiftele cu pesto in sos de rosii cu mozzarella, servite in chifle si instant mi s-a facut pofta. O pofta din aua pentru care iesi din casa sa cumperi ingrediente. Si chiar asta am facut. Dupa ce m-am intors de la cumparaturi, m-am si apucat de treaba. Reteta e simpla si dureaza cu totul cam 30 de minute.

Eu am modificat cateva lucruri la reteta: in loc de carne tocata de vita am folosit un mix de carne de vita si porc, iar pentru ca am avut 500 gr de carne in loc de 400 cat era in reteta, am suplimentat si cantitatea de rosii pentru sos (am pus si niste passata pe langa rosiile la conserva recomandate in reteta). Pentru ca mi-au iesit mai multe chiftele decat am mancat la o masa, am impartit cantitatea in doua: pe jumatate din chiftelutele cu sos am pus mozzarella si am mancat pe loc, iar cealalta jumatate am scos-o din tigaie inainte sa pun mozzarella si am mancat-o a doua zi (cand am pus mozzarella inainte de servire).

Iese destul de mult sos de rosii, dar Jamie recomanda sa il puneti in farfurie si sa inmuiati chiflele in el pe masura ce mancati. Pot confirma, mi-a placut mult asa, practic, bucatile de paine au fost mereu acoperite de sos. Noi am mancat alaturi de o salata simpla din frunze de fetica (valeriana) cu otet balsamic, un strop de ulei de masline si sare.

Chiftele cu pesto in sos de rosii
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 500 gr carne tocata (de vita sau mix de vita si porc)
  • 150 gr pesto de busuioc
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o conserva de rosii in conserva (cu suc)
  • 200 ml passata de rosii
  • 350 gr mozzarella (pentru toate cele 6 portii ce ies din aceste cantitati)
  • 5-6 chifle pufoase (de burger)
  • sare, piper, frunze de busuioc, mix de condimente uscate (busuioc, oregano, rozmarin, cimbru)
Preparare
  1. Carnea tocata se amesteca cu 90 gr de pesto, sare si piper si apoi se formeaza chiftelute rotunde (mie mi-au iesit 22 de chiftele mici).
  2. Se pune o tigaie incapatoare (28 cm) pe foc mediu spre mare si se inchige uleiul in ea.
  3. Chiftelutele se asaza in tigaie si se prajesc pe toate partile, cam 7-8 minute. Intoarceti-le cu grija de pe o parte pe alta, caci e posibil sa se desprinda sau sa se lipeasca.
  4. Daca ramane multa grasime in tigaie, puteti absorbi o parte cu un servetel de hartie.
  5. Se toarna in tigaie conserva de rosii, passata, sare, mixul de condimente si frunzele de busuioc tocate. Se zdrobesc usor rosiile cu o ligura de lemn/ spatula si se mai lasa la fiert timp de 5-6 minute.
  6. Daca nu mancati toate chiftelele odata, scoateti deoparte cantitatea pe care nu o mancati (cel mai bine puneti mozzarella care sa se topeasca deasupra doar inainte de a manca).
  7. Reduceti intensitatea focului, asezati mozzarella taiata in felii peste chifltelutele din tigaie, acopetiti tigaia cu un capac si mai lasati pe foc 5 minute.
  8. Taiati chiflele in doua si incalziti-le in cuptor sau intr-o tigaie timp de 1-2 minute.
  9. Ungeti chiflele pe interior cu pesto-ul ramas si asezati apoi chiftelutele cu so inauntrul chiflelor. Puneti restul de sos in farfurie pentru a inmuia chiflele in el pe masura ce mancati.
  10. Puteti manca chiflele cu chiftele alaturi de o salata din frunze verzi.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Fasole cu cârnați la cuptorFasole cu cârnați la cuptor
  • Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)Butter chicken (pui in sos de rosii si unt)
  • Chifle dulci cu stafide (cu maia)Chifle dulci cu stafide (cu maia)
  • Tagliatelle de casa cu ragu de vitaTagliatelle de casa cu ragu de vita

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: chifle, chiftele, porc, sos de rosii, vita

Previous Post: « Omleta in lipie
Next Post: Supa de linte simpla (de post) »

Reader Interactions

Comments

  1. Alina Zaharia says

    07/03/2022 at 9:26 am

    Bună,
    De unde ai luat chiflele de burger?
    Mersi.

    Reply
    • Andreea says

      08/03/2022 at 12:43 pm

      Buna! De la o brutarie de la mine din sat.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Salam de biscuiti cu ciocolata

Tort de ciocolată cu mure

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

French toast cu sos de fructe de padure

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·