Azi mi-am propus sa mananc doar mancare raw, asa ca dimineata mi-am pregatit o budinca de chia si laptele de cocos ramas de la supa de dovleac.
Aceste seminte sunt foarte micute, seamana cu semintele de mac si sunt foarte sanatoase. Contin acizi omega 3 si antioxidanti si protejeaza impotriva inflamatiilor, artritei si bolilor de inima.
In contact cu lichide, ele se expandeaza si devin gelationase, la fel ca semintele de in. De aceea se folosesc foarte des in budinci raw.
Pentru ca laptele meu statuse in frigider peste noapte, am turnat in el cam 50 ml de apa plata incalzita. Asa am obtinut cam 250 ml de lichid. Apoi l-am amestecat cu o lingura de miere, o lingurita de scortisoara si o lingura de fulgi de cocos obtinuti in urma laptelui. Apoi, am adaugat 2 linguri de seminte de chia si cateva alune de padure.
Am mancat o supa miso cu ciuperci si alge, spaghetti de dovlecel cu legume si sos alfredo si un tort delicios de ciocolata alba cu lavanda si sirop si petale de trandafiri. Mi-au placut foarte tare toate! Supa a fost foarte gustoasa si deosebita fata de ce am mai mancat pana acum. Iar pastele din dovlecel m-au surprins pentru ca fiind mai groase, ca niste bucatini, au ramas mai crocante decat dovlecelul taiat subtire si marinat. Iar sosul a fost absolut delicios.
Dar tortul..tortul a fost atat de buuun! Textura cremei a fost super fina, exact ca a untului si se topea in gura si era foarte aromata. Iar blatul era crocant si usor gumos, probabil de la curmale. A fost o masa excelenta atat de satioasa, ca nici nu mai simt nevoia sa mananc ceva la cina. Asa ca va recomand sa incercati si voi un meniu de la Raw.z pentru ca livreaza oriunde si pentru oricate persoane in timpul zilelor lucratoare.
Leave a Reply