• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Budinca de chia cu lapte de cocos

12/10/2012 By Andreea Leave a Comment

Azi mi-am propus sa mananc doar mancare raw, asa ca dimineata mi-am pregatit o budinca de chia si laptele de cocos ramas de la supa de dovleac.
Aceste seminte sunt foarte micute, seamana cu semintele de mac si sunt foarte sanatoase. Contin acizi omega 3 si antioxidanti si protejeaza impotriva inflamatiilor, artritei si bolilor de inima.
In contact cu lichide, ele se expandeaza si devin gelationase, la fel ca semintele de in. De aceea se folosesc foarte des in budinci raw.

budinca_de_chia

Pentru ca laptele meu statuse in frigider peste noapte, am turnat in el cam 50 ml de apa plata incalzita. Asa am obtinut cam 250 ml de lichid. Apoi l-am amestecat cu o lingura de miere, o lingurita de scortisoara si o lingura de fulgi de cocos obtinuti in urma laptelui. Apoi, am adaugat 2 linguri de seminte de chia si cateva alune de padure.

budinca_de_chia_1

Dupa 30 de minute budinca mea era gata. A fost foarte aromata si consistenta, incat nu mi-a mai fost foame pana pe la ora 1. Cand…a ajuns la mine la birou pranzul raw de la Raw.z.

Am mancat o supa miso cu ciuperci si alge, spaghetti de dovlecel cu legume si sos alfredo si un tort delicios de ciocolata alba cu lavanda si sirop si petale de trandafiri. Mi-au placut foarte tare toate! Supa a fost foarte gustoasa si deosebita fata de ce am mai mancat pana acum. Iar pastele din dovlecel m-au surprins pentru ca fiind mai groase, ca niste bucatini, au ramas mai crocante decat dovlecelul taiat subtire si marinat. Iar sosul a fost absolut delicios.

masa-raw

Dar tortul..tortul a fost atat de buuun! Textura cremei a fost super fina, exact ca a untului si se topea in gura si era foarte aromata. Iar blatul era crocant si usor gumos, probabil de la curmale. A fost o masa excelenta atat de satioasa, ca nici nu mai simt nevoia sa mananc ceva la cina. Asa ca va recomand sa incercati si voi un meniu de la Raw.z pentru ca livreaza oriunde si pentru oricate persoane in timpul zilelor lucratoare.

Save

Articole asemanatoare:

  • Smoothie din banana, afine si grapefruitSmoothie din banana, afine si grapefruit
  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa
  • Budinca de orez cu smochineBudinca de orez cu smochine
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti

Filed Under: mic dejun, raw vegan, retete Tagged With: budinca, chia, lapte de cocos, post

Previous Post: « Supa de dovleac si lapte de cocos de casa
Next Post: Chiftele din fasole si quinoa »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulada de caju cu mac

Fursecuri de ovaz cu banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·