Din momentul in care am văzut rețeta aceasta de lipii grecești umplute cu pui la Pinch of Yum, am știut că trebuie să o încerc, căci după cum suna toată combinația, știam că va avea mare succes. Doar că eu am vrut să fac lipiile în casă și așa am ajuns să descopăr rețeta de lipii grecești pe care o găsiți aici. Dacă nu aveți timp să faceți lipiile în casă, puteți folosi lipii cumpărate.
Am făcut rețeta asta, cu tot cu lipii, de multe ori până acum și cu siguranță o voi mai face pentru că e fantastică. Lipiile sunt moi și elastice, puiul e aromat, ardeii sunt dulcegi, tzatziki-ul răcoritor și cremos și toate celelalte topping-uri (ceapă, castraveți, măsline și feta) fac aceste lipii să fie pur și simplu irezistibile.
- 500 gr piept de pui
- o lingură de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- ½ linguriță de chimion
- o linguriță de boia dulce
- o linguriță de sare
- ½ linguriță de turmeric
- 3 ardei kapia (sau 2 ardei grași roșii)
- o lingură de ulei de măsline
- ½ linguriță de sare
- 200 gr iaurt grecesc
- ½ linguriță de sare
- un castravete mediu
- un cățel de usturoi
- o lingură de zeamă de lămâie
- o linguriță de ulei de măsline
- 50 gr feta
- 20 gr măsline fără sâmburi tocate
- 1 castravete tăiat cubulețe
- ½ ceapă roșie
- Într-un castron se amestecă uleiul, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie și toate condimentele pentru marinadă. Pieptul de pui se taie în bucăți mici, se adaugă în castron, se amestecă bine și se lasă la marinat pentru 30 de minute.
- Ardeii se taie bastonașe, se amestecă cu uleiul de măsline și sare și se întind într-o tavă cu hârtie de copt.
- Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
- Puiul se întinde și el într-o tavă cu hârtie de copt.
- Cele două tăvi se introduc în cuptor (tavă cu pui deasupra, iar cea cu ardei dedesubt) și se lasă la copt timp de 20-30 de minute, până când puiul e bine pătruns.
- Castravetele se rade pe răzătoarea mare și apoi se scurge bine de zeamă. Se amestecă cu iaurtul, usturoiul zdrobit, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare.
- Lipiile se ung cu tzatziki, se umplu cu ardeii copți, pui și restul topping-urilor.
Leave a Reply