Terci de ovăz cremos
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 500 ml lapte (de vacă sau vegetal)
  • 100 gr fulgi de ovăz fini
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • o banană
  • fructe proaspete sau congelate (fructe de pădure, alte fructe de sezon, mere coapte, semințe de rodie)
  • nuci sau semințe (migdale, nuci, alune de pădure semințe de dovleac floarea soarelui, susan, cânepă)
  • unturi din nuci sau semințe
  • quinoa fiartă (opțional)
Preparare
  1. Se pun laptele, fulgii de ovăz și scorțișoara într-o crăticioară pe foc mic spre mediu. Se amestecă și se dau în clocot. Se mai țin un minut la fiert, apoi de oprește focul.
  2. Banana se pasează cu furculița și se încorporează în terci. Dacă folosiți fructe congelate, le puteți adăuga tot în acest moment.
  3. Terciul se pune în castroane și pe deasupra se pun topping-urile dorite.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2024/01/terci-de-ovaz-cremos.html