Acum vreo 3 ani am vrut să fac o fidea cu lapte pentru Petra și am redescoperit și eu aceasta rețetă delicioasă din copilărie. De atunci, fideaua cu lapte a devenit o gustare pe care o fac foarte des, pentru că ne-am îndrăgostit cu toții de ea.
Rețeta este extrem de simplă, motiv pentru care nici nu am postat-o până acum pe blog, însă am lăudat-o pe Instagram și acolo a devenit vedetă :). Și pentru că multe persoane îmi scriu să mă întrebe unde pot găși rețeta, am decis să o scriu și aici, să fie mai ușor de găsit. După cum spuneam, rețetă e simplă, însă există un mic secret: fideaua. Eu am pregătit-o cu mai multe tipuri de fidea, însă cea cu care a ieșit cel mai bine a fost fideaua de la Alto Pasta. Nu știu exact motivul pentru care fideaua cu lapte iese atât de bine cu această fidea, dar din toate cele încercate de mine, aceasta devine foarte cremoasă și fină în combinație cu laptele. Și mai încă două recomandări: după ce opriți focul, lăsăți fideaua să se răcorească pentru 15 minute, în timpul acesta se vă închega mai bine și vă avea o textură foarte cremoasă. Iar a doua recomandare este să adaugați și puțînă coajă de portocală (netratata) pentru că îi da o aromă foarte bună.
- 1 litru de lapte
- 100 gr fidea
- 2-3 linguri de zahăr
- o linguriță de coajă de portocale
- Se pune laptele la fiert.
- Când laptele a ajuns la punctul de fierbere, se adaugă fideaua, se amestecă și se lasă totul la fiert timp de 4 minute pe foc mic spre mediu.
- Se oprește focul, se adaugă coaja de portocale și se lasă să se răcorească timp de 15 minute.
Leave a Reply