• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Budinca de gris

26/10/2019 By Andreea Leave a Comment

Prima data am mancat budinca de gris in facultate, cand a pregatit-o una din colegele mele de apartament. Imi amintesc ca a fost dragoste la prima degustare. Nu stiam de acest desert dinainte, singura ‘budinca’ de gris pe care o mancasem in copilarie, era clasicul gris cu lapte. Inteleg ca aceasta varianta este specifica in anumite zone ale tarii, insa la mine in Bacau nu am auzit niciodata de ea.

Ce e atat de special la budinca de gris? Este un blat foarte aerat suuuuper insiropat in lapte. La textura as putea spune ca se aseamana cu o savarina. Pur si simplu se topeste in gura si nici nu stii cand dai gata jumatate de tava :)). Pe deasupra, este si foarte usor de facut, din ingrediente pe care le ai mai mereu in casa. Bati albusurile cu zahar, amesteci cu galbenusurile si grisul, coci blatul si apoi il insiropezi. Budinca poate fi mancata calduta, dar parca e si mai buna rece.

Budinca de gris
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
Pentru blat
  • 5 oua
  • 75 gr de zahar
  • 100 gr gris
  • o lingurita de unt
Pentru sirop
  • 800 ml - 1 litru de lapte
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de extract de vanilie/ un plic de zahar vanilat
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Bate albusurile spuma cu un mixer.
  3. Adauga treptat zaharul peste albusuri si mixeaza in continuare, pana devin spumoase si lucioase (3-4 minute).
  4. Adauga galbenusurile si omogenizeaza amestecul.
  5. Adauga grisul in 3 reprize si amesteca usor, cu o spatula, de jos in sus.
  6. Unge o tava cu unt si toarna aluatul in ea.
  7. Baga tava la copt timp de 30 de minute.
  8. Cu 5 minute inainte de a fi gata blatul, pune la fiert laptele cu 3 linguri de zahar si vanilie.
  9. Cand e gata blatul, scoate-l din cuptor si toarna laptele fierbinte peste el. Lasa apoi budinca la racit.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Budinca de lamaieBudinca de lamaie
  • Budinca de quinoaBudinca de quinoa
  • Budinca de orez cu smochineBudinca de orez cu smochine
  • Budinca de chia cu lapte de cocosBudinca de chia cu lapte de cocos

Filed Under: desert, retete Tagged With: budinca, desert, gris, lapte

Previous Post: « Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
Next Post: Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscotti cu ciocolata si cafea (P)

Rulada de caju cu mac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Granola sau muesli copt :)

Chocolate chip cookies

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

focaccia cu struguri

Focaccia cu struguri (schiacciata all’uva)

feta la cuptor

Feta la cuptor

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Spaghete de dovlecei cu sos alb si somon (P)

Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2019 · Taste Bazaar ·