Am descoperit această cremă de lămâie la un eveniment organizat în cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene, unde chef Enrico Derfligher ne-a pregătit acest desert faimos al sau atât în cadrul conferinței de presă, cât și al cinei de gală. Toți invitații au fost impresionați de cremozitatea și gustul racritor al acestei creme, iar eu am fost fascinată când ne-a povestit că este pregătită din doar 3 ingrediente: frișcă lichidă, zahăr și lămâie.
Eu am căutat rețetă de cremă de lămâie lui chef Derflingher pe internet și am găsit varianta să, însă am testat și varianta fară măsurarea temperaturii cremei, că să văd daca poate fi făcută și așa, astfel încât să fie cât mai ușor de pregătit. A ieșit un desert fin, cremos și răcoritor, iar mie mi se pare o idee foarte bună pentru finalul meselor de sărbători.
- 250 ml frișcă lichidă (de min. 35% grăsime)
- 50 gr zahăr alb
- 40 ml zeamă de lămâie (5 linguri)
- coaja de la o lămâie netratată/ bio
- Într-o crăticioară se pun frișca, zahărul și coaja de lămâie rasă în fâșii cu curățătorul de legume.
- Se pune pe foc timp de 7-8 minute, până când lichidul ajunge la punctul de fierbere. Se amestecă des in acest timp, iar după ce incepe să bolborosească pe margini, se oprește focul.
- Se lasă crema la răcorit timp de 10 minute.
- Se scoate coaja de lămâie și se toarnă zeama de lămâie peste cremă, în timp ce se amestecă cu un tel. Crema va începe să se coaguleze și va deveni mai groasă.
- Crema se strecoară și se toarnă în pahare.
- Se bagă în frigider până a doua zi.
- Se poate decora cu coajă de lămâie (netratată) sau pentru un aspect mai festiv, puteți așeza zmeură, coacăze sau boabe de rodie.
Leave a Reply