• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

27/11/2023 By Andreea Leave a Comment

Sunt mereu în căutare de rețete rapide și gustoase pentru cină, la care să apelez când sunt în pană de idei. Așa am ajuns să pregătesc acest mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac. Se pregătește foarte ușor și este gata în 30 de minute. De când l-am descoperit, l-am făcut deja de 4 ori și l-aș repeta oricând. Noi l-am mâncat cu orez roșu, alb și couscous. Merge tare bine și cu niște legume la aburi alături, ori cu o salată. Iar nouă ne-a plăcut mult în combinație cu castraveți murați :).


Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 3
Ingrediente
  • o bucată de mușchiuleț de porc (400-500 gr)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • o lingură de muștar cu boabe
  • 100 ml de apă (sau supă de legume/ pui)
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 gr baby spanac
  • sare, piper
  • orez/ couscous pentru servit
Preparare
  1. Carnea se taie în felii de 1 cm grosime și se condimentează cu sare și piper.
  2. Se încinge o tigaie, se toarnă o lingură de ulei de măsline și se așază bucățile de carne.
  3. Se prăjesc câte 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie.
  4. Se adaugă în tigaie o lingură de ulei și usturoiul zdrobit care se călește 1 minut.
  5. Se adaugă muștarul și apa sau supa.
  6. Se aduc la punctul de fierbere, iar apoi se toarnă treptat smântâna, amestecând continuu.
  7. Se adaugă sare și piper și se lasă să fiarbă timp de 3-4 minute.
  8. Se adaugă carnea și se lasă să fiarbă 3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte și se mai lasă 3 minute.
  9. Spanacul se toacă mărunt și se adaugă în tigaie.
  10. După 3 minute se oprește focul.
  11. Mâncarea se poate servi cu orez, couscous sau piure de cartofi și dacă doriți, și cu alte legume la aburi (broccoli, păstăi), o salată sau chiar murături.
3.5.3251

 

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: porc, smantana, spanacs

Previous Post: « Mâncare de fasole cu sos de roșii
Next Post: Fidea cu lapte »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara, coapte a doua zi

Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scrambled eggs (oua cremoase)

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·