• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Curry cu năut și cartofi dulci

26/04/2023 By Andreea Leave a Comment

Curry-ul este o mâncare pe care o pregătesc destul de des și e un mister pentru mine cum de nu am postat rețeta pe blog până acum. Aceasta rețetă de curry cu năut și cartofi dulci am filmat-o anul trecut în septembrie și mi-am propus de atunci să o scriu și pe blog, însă cumva am reușit să uit. Așa că, acum i-a venit rândul să apară aici.

Curry este o mâncare de origine asiatică care are la bază un mix de condimente precum ghimbir, chimion, turmeric, ardei iute, frunze de curry sau scorțișoară. Un curry se poate face cu carne de pui, cu pește sau creveți, însă eu de cele mai multe ori îl pregătesc în varianta vegană, cu năut, cartofi dulci, sau conopidă. Îl mâncam cu orez basmati sau cu pâine naan.


Curry cu năut și cartofi dulci
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
50 mins
Timp total
1 hour 20 mins
 
Portii: 5-6
Ingrediente
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • o bucată de 3 cm de ghimbir
  • un ardei iute (opțional)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de condiment Garam Masala (sau o linguriță de amestec de chimion, coriandru, fenicul, ghimbir, scorțișoară, turmeric sau 1-2 linguri de pastă pentru curry/ tikka masala)
  • 3-4 frunze uscate de curry sau de kaffir lime (opțional)
  • o linguriță de turmeric pudră
  • 1-2 lingurițe de sare
  • 2 cartofi dulci mari (puteți înlocui cu 600-700 gr de dovleac)
  • 400 ml sos de roșii (sau roșii tocate la conservă)
  • 400 ml lapte de cocos
  • o conservă de năut
  • frunze de kale/ spanac/ mangold (opțional)
  • 500 gr conopidă (opțional)
Preparare
  1. Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește și ghimbirul se rade mărunt. Ardeiul iute, se taie in rondele mici.
  2. Cartofii se taie in cuburi medii. Frunzele de kale se taie grosier.
  3. Se pune o cratiță pe foc și se pun în ea uleiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute și condimentele, inclusiv frunzele de curry, dacă folosiți. Se călesc împreună în jur de 3 minute.
  4. Se adaugă cartofii, sucul de roșii,laptele de cocos și sarea, se amestecă, se acoperă oala cu un capac și se lasă la fiert 15 minute.
  5. Se scoate capacul și se mai fierb 25-30 de minute, până când cartofii sunt fierți. Dacă sosul scade prea mult, se adaugă apă.
  6. Se adaugă năutul și frunzele de kale, și se mai fierb 10 minute.
  7. Dacă folosiți conopidă, adaugați-o și pe ea cu 20 de minute înainte de a opri focul.
  8. Curry-ul se servește cu orez basmati fiert.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Caponata (mâncare de vinete și roșii)Caponata (mâncare de vinete și roșii)
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)

Filed Under: fel principal, vegan Tagged With: cartof dulce, curry, naut, vegan

Previous Post: « Chec carrot cake cu fistic, ciocolată albă și caise uscate

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri margarete

Tort de ciocolată cu mure

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·