• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)

07/05/2017 By Andreea 8 Comments

La televizor nu ma uit foarte des, insa atunci cand il deschid, de cele mai multe ori, raman minute bune pe TV Paprika. Din emisiunile lor ma inspir frecvent, fie ca reproduc o reteta, caut un restaurant prezentat sau aflu despre noi locuri foodie si bucatari talentati. Intr-una din seri am prins un episod in care o italianca pregatea o prajitura cu pere, migdale si miere. Ce mi-a atras atentia, a fost modalitatea de preparare, mai exact, ca perele erau date prin razatoare, ceea ce m-a dus cu gandul la textura frageda pe care trebuie sa o dea prajiturii. Mi-a trezit interesul si faptul ca se prepara foarte usor si ca nu are zahar sau gluten.

prajitura cu pere, migdale si miere fara gluten

Mi-am notat rapid ingredientele si in urmatoarele zile m-am aprovizionat. Singurii care lipseau erau fulgii de migdale, pe care nu i-am gasit nicaieri. Acestia nu erau absolut necesari, folosindu-se doar pentru decor, insa am vrut sa ii procur, pentru ca imi placea foarte mult aspectul oferit de ei. Intr-un final, dupa o saptamana de cautari fara rezultat, am renuntat sa ii mai caut si am decorat prajitura cu migdale maruntite.

prajitura cu pere, migdale si miere fara gluten

Rezultatul final a fost minunat. Prajitura e foarte frageda, asa cum ma asteptam, cu o textura usor grunjoasa, data de faina de migdale si pare a fi insiropata, de la umiditatea oferita de pere. Din ce am observat, isi pastreaza prospetimea destul de mult timp. Eu am tinut-o la frigider cateva zile si nu s-a alterat deloc. Se poate servi cu o lingura de iaurt grecesc amestecat cu putina miere.

prajitura cu pere, migdale si miere fara gluten

Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
1 hour
Timp total
1 hour 20 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 225 gr faina de migdale
  • 3 pere mici
  • 3 oua
  • 100 ml miere
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • migdale maruntite/ fulgi de migdale pentru decor
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
  2. Intr-o tava rotunda, aseaza un strat de hartie de copt.
  3. Rade perele prin razatoarea mare (cu tot cu coaja).
  4. Intr-un castron amesteca faina de migdale, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
  5. Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma tare.
  6. Peste galbenusuri, adauga mierea, uleiul si perele rase si amesteca-le.
  7. In mixul de galbenusuri si pere, adauga ingredientele uscate si omogeniza aluatul.
  8. La final, adauga albusurile batute, cu miscari lente, de jos in sus.
  9. Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptor timp de o ora.
3.5.3226

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Prajitura cu afinePrajitura cu afine
  • Prajitura cu prune si bezea cu migdalePrajitura cu prune si bezea cu migdale
  • Tort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste BazaarTort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste Bazaar
  • Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

Filed Under: desert, retete Tagged With: fara gluten, miere, migdale, pere, prajitura

Previous Post: « Salata de morcovi cu alune de padure si tahini
Next Post: Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich) »

Reader Interactions

Comments

  1. Larisa says

    05/02/2020 at 12:31 am

    Bună, Andreea!
    Eu am urmat pas cu pas reteta… Cu toate astea prăjitură s-a copt doar la suprafață.. În interior a rămas cruda.. În plus nici n-a crescut deși am pus mai mult praf de copt.. Pt ca eu locuiesc în Italia și folosesc un produs ce poate diferi ușor de cel din Ro am zis sa pun un pliculeț întreg de praf de copt.. Mi-a părut atât de rău pt ca dincolo de banii cheltuiți pe ingrediente a tb sa arunc totul întrucât nu se putea manca.. Am și ținut-o la cuptor 30 min în plus acoperind ușor cu staniolul ca să nu se ardă crusta.. Spune-mi de ce anume n a crescut 😕☹️
    Te salut cu drag din Venetia 🤗🤗 și te urmăresc zilnic pe instagram 😊

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:20 pm

      Buna, Larisa! Imi pare rau sa citesc ca ai patit asta :(. Aceasta nu e o prajitura care sa creasca foarte mult, doar se pufoseste putin. Tot ce imi trece prin cap e ca problema ar putea fi de la cuptor. Desigur, daca vrei sa mai incerci, incearca si cu un alt praf de copt. Nu stiu ce sa zic de ingrediente, n-as zice ca acolo e problema. Eu am preluat reteta de la Silvia Colloca si ea sigur folosea alte ingrediente fata de ce am folosit eu…

      Reply
  2. Andreea (chichiridiche) says

    10/05/2020 at 9:24 am

    Bună Andreea,
    Am făcut rețeta ta de multe ori și e absolut delicioasa. Întra în categoria și topul deserturilor mele preferate. Acum o fac din nou și am simțit nevoia sa îți mulțumesc că într-o zi ți-ai facut timp sa o scrii.

    Reply
    • Andreea says

      18/05/2020 at 5:47 pm

      Ce draguta esti! Multumesc pentru mesaj, ma bucur ca ti-a placut! 🙂

      Reply
  3. Oana Oprescu says

    20/09/2020 at 3:34 pm

    Am o întrebare. Se poate folosi in loc de faină de migdale, aceeași cantitate de făină albă, iar în loc de miere, aceeași cantitate de zahar alb, ori brun? Și eventual în locul uleiului de măsline, ulei de floarea soarelui? Asta având in vedere că nu aș vrea să fie neapărat vegană, de aceea întreb. Eu m-am gândit că ar putea fi o alternativă, dar mai bine întreb fiindcă nu aș dori să epuizez ingredientele în zadar.

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:07 pm

      Nu am testat cu alte ingrediente. Dar din ce stiu, faina de migdale nu se inlocuieste 1:1 cu faina alba. La zahar si ulei nu ar trebui sa fie o problema.

      Reply
  4. Baciu Liliana says

    02/11/2022 at 12:46 pm

    Buna. Perele se scurg bine inainte de a le amesteca cu celelalte ingrediente?

    Reply
    • Andreea says

      10/11/2022 at 5:28 pm

      Nu, nu se scurg.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·