• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chec carrot cake cu fistic, ciocolată albă și caise uscate

20/04/2023 By Andreea Leave a Comment

Am gândit rețeta aceasta de chec carrot cake cu fistic și ciocolată alba ca o rețetă de prăjitură care să reziste mai multe zile fară a fi refrigerată. Așa am ajuns să acopăr checul cu ciocolată albă în loc de clasica cremă de brânză. Și a ieșit fenomenal! Acea glazură de ciocolată se potrivește de minune cu gustul și textura acestui chec carrot cake.

Ba chiar m-am gândit că data viitoare când pregătesc aeasta rețetă, să pun aluatul într-o tavă mai întinsă (de aprox. 20 x 20 cm), astfel încât blatul să iasă mai scund și să aibă aibă o proporție mai mare de ciocolată pe deasupra. Desigur, va fi nevoie de o cantitate mai mare de ciocolată (probabil cam 200 gr). Dacă încercați varianta asta înaintea mea, aștept feedback-ul vostru. Eu voi reveni cu un update după ce o testez.

Și ca să revenim la cât de mult rezistă acest chec carrot cake, eu l-am ținut 5 zile la temperatura camerei (în jur de 21-22 de grade, pe un suport de prăjituri acoperit cu un clopot de sticlă) și s-a păstrat perfect. A rămas fraged și aromat, fară nicio urmă de degradare. În ceea ce privește fisticul și caisele uscate, le puteți înlocui cu ce vă doriți: nuci, alune de pădure, migdale, merișoare, stafide sau alte fructe uscate.

Chec carrot cake cu fistic, ciocolată albă și caise uscate
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
50 mins
Timp total
1 hour 10 mins
 
Portii: 12
Ingrediente
Pentru o tavă de aprox. 20 x 10 cm)
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • 120 gr zahăr brun
  • 200 gr morcovi rași (pe răzătoarea mică)
  • 180 gr făină albă
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • o linguriță de scorțișoară pudră
  • ¼ linguriță de nucșoară pudră
  • ¼ linguriță ghimbir pudră
  • o lingură de extract de vanilie
  • coaja de la jumătate de portocală
  • 50 gr caise uscate
  • 50 gr fistic (+ 10 gr pentru decor)
  • 30 gr miez de nucă
  • 100 gr de ciocolată albă
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  2. Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul.
  3. Într-un alt bol se bat ouăle cu zahărul, uleiul și extractul de vanilie. Se adaugă morcovii rași, caisele tocate, coaja de portocală, fisticul și nucile tăiate grosier.
  4. Se adaugă mixul de făină și se amestecă ușor cu o spatulă.
  5. Se toarnă aluatul într-o tavă (aprox. 20x10 cm) cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru 45- 50 de minute. Se înțeapă checul cu o scobitoare, dacă iese uscată, este copt.
  6. Se scoate tava din cuptor, checul se mai lasă în tavă 10 minute, apoi se lasă la răcit complet pe un grătar.
  7. Ciocolata se topește pe baie de aburi și se toarnă pe deasupra checului. Se presară fistic tocat și coajă de portocală. Se taie după ce se întărește ciocolata.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolataBanana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
  • Banana bread cu nuci si ciocolataBanana bread cu nuci si ciocolata
  • Chec cu ricotta, portocală și macChec cu ricotta, portocală și mac

Filed Under: retete Tagged With: carrot cake, chec, ciocolata, fistic

Previous Post: « Ouă vopsite natural
Next Post: Curry cu năut și cartofi dulci »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Portugalia

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Banana bread fara zahar

Pasteis de nata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·