Curry cu năut și cartofi dulci
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 5-6
Ingrediente
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • o bucată de 3 cm de ghimbir
  • un ardei iute (opțional)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de condiment Garam Masala (sau o linguriță de amestec de chimion, coriandru, fenicul, ghimbir, scorțișoară, turmeric sau 1-2 linguri de pastă pentru curry/ tikka masala)
  • 3-4 frunze uscate de curry sau de kaffir lime (opțional)
  • o linguriță de turmeric pudră
  • 1-2 lingurițe de sare
  • 2 cartofi dulci mari (puteți înlocui cu 600-700 gr de dovleac)
  • 400 ml sos de roșii (sau roșii tocate la conservă)
  • 400 ml lapte de cocos
  • o conservă de năut
  • frunze de kale/ spanac/ mangold (opțional)
  • 500 gr conopidă (opțional)
Preparare
  1. Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește și ghimbirul se rade mărunt. Ardeiul iute, se taie in rondele mici.
  2. Cartofii se taie in cuburi medii. Frunzele de kale se taie grosier.
  3. Se pune o cratiță pe foc și se pun în ea uleiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute și condimentele, inclusiv frunzele de curry, dacă folosiți. Se călesc împreună în jur de 3 minute.
  4. Se adaugă cartofii, sucul de roșii,laptele de cocos și sarea, se amestecă, se acoperă oala cu un capac și se lasă la fiert 15 minute.
  5. Se scoate capacul și se mai fierb 25-30 de minute, până când cartofii sunt fierți. Dacă sosul scade prea mult, se adaugă apă.
  6. Se adaugă năutul și frunzele de kale, și se mai fierb 10 minute.
  7. Dacă folosiți conopidă, adaugați-o și pe ea cu 20 de minute înainte de a opri focul.
  8. Curry-ul se servește cu orez basmati fiert.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2023/04/curry-cu-naut-si-cartofi-dulci.html