• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Aripioare de pui lipicioase

16/10/2021 By Andreea 9 Comments

Acum mai multi ani am vazut reteta de aripioare de pui lipicioase la o emisiune TV a lui Lorraine Pascale si mi s-a parut atat de usor de facut si parea foarte gustoasa, incat am vrut sa o incerc si eu. La scurt timp dupa aceea mi-am si cumparat cartea ei, Fast, fresh and easy food, unde am regasit si aceasta reteta, asa ca m-am apucat de treaba si am pregatit-o. De atunci, am repetat reteta de foarte multe ori si este metoda mea preferata de a gati aripioarele.

Lorraine foloseste si aripioare si ciocanele de pui, dar eu am folosit de obicei doar aripioare. Se pot manca alaturi de orez sau cartofi (copti/prajiti/ piure) si o salata coleslaw sau muraturi.


Aripioare de pui lipicioase
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 100 gr ketchup
  • 3 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de otet balsamic
  • o lingura cu miere
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • un catel de usturoi zdrobit
  • cateva frunze de cimbru proaspat (sau jumatate de lingurita de lingurita de cimbru uscat)
  • (optional) 2 lingurite de condiment 5 spice (anason, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul, piper, macinate)
  • sare, piper
  • 800 gr aripioare de pui/ ciocanele sau un mix din ambele
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  2. Se amesteca bine toate ingredientele, mai putin carnea, intr-un castron incapator.
  3. Se pun in castron aripioarele si se acopera bine cu marinada.
  4. Pe o tava pe care ati pus hartie de copt, se asaza aripioarele, la distanta de cativa centimetri. Daca ramane marinada, se toarna cate putin pe deasupra aripioarelor.
  5. Tava se baga in cuptor (la 200 de grade) si aripioarele se coc timp de 30 de minute.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Tocana de pui cu mazare si piure gratinatTocana de pui cu mazare si piure gratinat

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: aripioare, pui

Previous Post: « Paine fara framantare (cu drojdie)
Next Post: Idei de cadouri »

Reader Interactions

Comments

  1. Aniela says

    02/01/2022 at 6:41 pm

    Am incercat reteta astazi si pot spune ca, in sfarsit, cautarea retetei perfecte pentru aripioare s-a terminat. Exact ceea ce imi doream – gust si textura perfecte!
    Cu drag,
    Aniela

    Reply
    • Andreea says

      05/01/2022 at 10:18 am

      Buna, Aniela! Ma bucur ca ti-a placut reteta :).

      Reply
  2. Monica says

    21/01/2022 at 4:25 pm

    Cât timp stau aripioarele in marinada? Arata delicios, n-as vrea sa ratez, din graba, rezultatul 🙂

    Reply
    • Andreea says

      25/01/2022 at 9:17 am

      Buna, Monica! Nu trebuie sa stea mai mult decat timpul in care le amesteci.

      Reply
  3. Raluca says

    02/02/2022 at 2:54 pm

    Senzationala reteta!Eu am pus si fulgi de chili, ca ne plac mai picante. Multumim frumos pentru reteta!

    Reply
    • Andreea says

      11/02/2022 at 11:25 am

      Ma bucur mult ca v-a placut!

      Reply
  4. Raluca says

    12/05/2022 at 8:52 pm

    Buna, Andreea!
    Aripioarele sunt intai fierte sau se pun asa la cuptor? E suficient jumatate de ora pentru gatire?
    Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      20/05/2022 at 3:23 pm

      Buna Raluca! Nu sunt fierte. Da, e suficienta perioada pentru gatit.

      Reply
    • Andreea says

      20/05/2022 at 3:23 pm

      Buna Raluca! Nu sunt fierte. Da, e suficienta perioada pentru gatit.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cu prune si alune

Inghetata de vanilie cu zmeura

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Frittata cu legume si feta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·