Acum mai multi ani am vazut reteta de aripioare de pui lipicioase la o emisiune TV a lui Lorraine Pascale si mi s-a parut atat de usor de facut si parea foarte gustoasa, incat am vrut sa o incerc si eu. La scurt timp dupa aceea mi-am si cumparat cartea ei, Fast, fresh and easy food, unde am regasit si aceasta reteta, asa ca m-am apucat de treaba si am pregatit-o. De atunci, am repetat reteta de foarte multe ori si este metoda mea preferata de a gati aripioarele.
Lorraine foloseste si aripioare si ciocanele de pui, dar eu am folosit de obicei doar aripioare. Se pot manca alaturi de orez sau cartofi (copti/prajiti/ piure) si o salata coleslaw sau muraturi.
- 100 gr ketchup
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de otet balsamic
- o lingura cu miere
- o lingura de ulei de floarea soarelui
- un catel de usturoi zdrobit
- cateva frunze de cimbru proaspat (sau jumatate de lingurita de lingurita de cimbru uscat)
- (optional) 2 lingurite de condiment 5 spice (anason, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul, piper, macinate)
- sare, piper
- 800 gr aripioare de pui/ ciocanele sau un mix din ambele
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
- Se amesteca bine toate ingredientele, mai putin carnea, intr-un castron incapator.
- Se pun in castron aripioarele si se acopera bine cu marinada.
- Pe o tava pe care ati pus hartie de copt, se asaza aripioarele, la distanta de cativa centimetri. Daca ramane marinada, se toarna cate putin pe deasupra aripioarelor.
- Tava se baga in cuptor (la 200 de grade) si aripioarele se coc timp de 30 de minute.
Aniela says
Am incercat reteta astazi si pot spune ca, in sfarsit, cautarea retetei perfecte pentru aripioare s-a terminat. Exact ceea ce imi doream – gust si textura perfecte!
Cu drag,
Aniela
Andreea says
Buna, Aniela! Ma bucur ca ti-a placut reteta :).
Monica says
Cât timp stau aripioarele in marinada? Arata delicios, n-as vrea sa ratez, din graba, rezultatul 🙂
Andreea says
Buna, Monica! Nu trebuie sa stea mai mult decat timpul in care le amesteci.
Raluca says
Senzationala reteta!Eu am pus si fulgi de chili, ca ne plac mai picante. Multumim frumos pentru reteta!
Andreea says
Ma bucur mult ca v-a placut!
Raluca says
Buna, Andreea!
Aripioarele sunt intai fierte sau se pun asa la cuptor? E suficient jumatate de ora pentru gatire?
Multumesc!
Andreea says
Buna Raluca! Nu sunt fierte. Da, e suficienta perioada pentru gatit.
Andreea says
Buna Raluca! Nu sunt fierte. Da, e suficienta perioada pentru gatit.
Alice says
Buna,
fac reteta asta de ceva timp, este perfecta!
Nu-mi vine sa mai incerc altceva cand vine vorba de aripioare.
Te urmaresc cu drag, succes in tot ce iti propui!
Andreea says
Multumesc, Alice!