Va rog sa nu va ganditi ca in acest sandvis am pus acel produs supra-procesat, care numai branza nu se poate numi. Branza topita despre care va vorbesc este chiar branza de mai multe feluri, pusa intre doua felii de paine, prajite apoi in tigaie, care se topeste pentru a crea cel mai bun sandvis din univers.
Initial mi-am spus ca e la fel ca orice alt sandvis pe care il pui in sandwich maker, dar textura e mai crocanta, iar gustul e mai bun, datorita untului cu care se unge paine. Pe exterior! Este un sadvis special si ma bucur ca l-am incercat, pentru ca schimba imaginea diminetilor cu o gustare rece, mancata de nevoie.
Acest sandvis cald cu branza topita e demn de un brunch de weekend, mai ales cand ii adaugi ingrediente precum branza albastra, brie, bacon, rosii uscate, pesto, avocado, castraveti murati, dulceata de ardei iute sau ceapa caramelizata.
- doua felii de paine (preferabil cu maia)
- 2 felii de mozarella
- 30 gr cascaval ras (sau orice alta branza tare)
- 2 rosii uscate
- 3-4 felii de ciuperci
- 2 felii de muschi afumat
- cateva felii de ardei jalapeno
- unt
- Unge feliile de paine cu unt, pe ambele parti.
- Incinge o tigaie neaderenta.
- Pune o felie de paine in tigaie si aseaza pe ea mozarella, rosiile uscate, ciupercile, carnea si cascavalul ras. Acopera cu cealalta felie de paine si preseaza cu o spatula.
- Dupa 4-5 minute, intoarce sandvisul pe cealalta parte si prajeste-l inca 3-4 minute, pana cand se rumeneste si branza se topeste. Preseaza-l din cand in cand cu spatula, pentru a se compacta.
- Scoate sandvisul din tigaie si taie-l in doua, cat e cald.
Leave a Reply