Fasole cu cârnați la cuptor
Timp de preparare
- 700 gr roșii pasate sau tocate (la conservă)
- 3 caței de usturoi
- 2-3 felii de pâine (ideal, mai veche și mai uscată)
- 500-600 gr fasole din conservă (cu tot cu lichid)
- o lingură de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet balsamic (sau oțet din vin roșu)
- 400 gr cârnați (eu am folosit cârnați proaspeți)
- sare
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Într-o tavă de aprox. 30 x 40 cm se pun roșiile tocate, usturoiul zdrobit și pâinea tăiată în cuburi.
- În tavă se adaugă și fasolea (cu tot cu lichidul din conservă), uleiul, oțetul și sare și se amestecă toate ingredientele.
- Pe deasupra se așază cârnații, tăiați în bucăți de aprox. 5 cm și se înfig ușor în amestecul din tavă.
- Tava se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/09/fasole-cu-carnati-la-cuptor.html
3.5.3251