• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Stir fry cu pui și legume

16/08/2022 By Andreea Leave a Comment

Într-o zi în care nu știam ce să mai gătesc la prânz, dar aveam piept de pui și mai multe legume, am dat peste rețeta asta de stir fry cu pui și legume, am zis că are potențial și o să o încerc. Mi-a plăcut foarte mult rezultatul, așa că am trecut-o pe lista de rețete preferate și am gătit-o de mai multe ori de atunci în diverse combinații de ingrediente. Se pot face și doar cu legume, sau se poate folosi tofu în loc de pui, pentru o rețetă vegană.

Stir fry este o mâncare asiatică în care ingredientele (în general, legume, dar și pui, orez, ou, tofu, creveți) se prăjesc într-o tigaie sau wok, pe foc mare, amestecând des și într-un timp scurt. Este, într–adevăr, o rețetă rapida, daca nu pui la socoteală timpul în care trebuie să tai legumele :)).


Stir fry cu pui și legume
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 200 gr piept de pui
  • o ceapă roșie medie
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • un morcov
  • 200 gr broccoli
  • 3 căței de usturoi
  • o bucată de aprox. 4 cm de ghimbir proaspăt
  • 20 gr caju
  • 3 linguri de ulei de măsline
Pentru sos
  • 150 ml apă
  • 50 ml sos de soia
  • o lingură de miere
  • o lingură de amidon
  • 80-100 gr tăiței din orez (sau din grâu)
Preparare
  1. Ceapa se taie în cuburi mici, dovlecelul se taie în cuburi medii, ardeiul și morcovul de taie în bețișoare subțiri, iar broccoli se taie în bucăți medii, cam de mărimea cuburilor de dovlecei.
  2. Ghimbirul se rade printr-o răzătoare fină, iar usturoiul se zdrobește.
  3. Caju-ul se toacă grosier.
  4. Se amesteca într-un bol toate ingredientele pentru sos: apă, sos de soia, miere și amidon.
  5. Se fierb tăițeii, se scurg și se lasă la răcit.
  6. Puiul se taie în cuburi și se pune la prăjit în tigaia încinsă, cu o lingură de ulei de măsline. Când este gătit, se scoate din tigaie.
  7. În tigaie se pun 2 linguri de ulei de măsline și se adaugă legumele tăiate. Se prăjesc pe foc mare, amestecând des, în jur de 5 minute (nu trebuie să se înmoaie, ele trebuie să rămână al dente).
  8. Se adaugă în tigaie puiul prăjit, usturoiul și ghimbirul și se mai prăjesc toate un minut.
  9. Se adaugă în tigaie caju-ul, apoi sosul, se reduce intensitatea focului și se mai lasă totul la fiert 2-3 minute, până când se încheagă puțîn sosul.
  10. Se oprește focul, se adaugă tăițeii și se amestecă.
  11. Se pot servi cu ceapă verde.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Orzo cu legume verziOrzo cu legume verzi
  • Ciorba radauteanaCiorba radauteana
  • Din seria “ce mai luam la pachet”: dorada la gratar cu broccoliDin seria “ce mai luam la pachet”: dorada la gratar cu broccoli
  • Pui dulce acrisor cu orez negruPui dulce acrisor cu orez negru

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: broccoli, dovlecei, legume, pui, stir fry, taitei

Previous Post: « Planificarea meselor – sfaturi pentru realizarea unui meniu săptămânal
Next Post: Banoffee pie »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu mere si sos de caramel de post

O noua aniversare, un nou tort

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Couscous carbonara cu bacon și sparanghel

Pui cu fasole si praz

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·