• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Banoffee pie

17/08/2022 By Andreea Leave a Comment

Banoffee pie este o tartă fară coacere, cu blat de biscuiți, un strat de banane, un strat de dulce de leche și un strat de frișcă. Se pregătește foarte ușor, iar dacă nu găsiți dulce de leche de cumpărat, îl puteți pregăti voi acasă dintr-o conservă de lapte condensat îndulcit.

Acest dulce de leche este o cremă caramel din lapte și zahăr (sau dulceață de lapte) și se poate folosi în foarte multe preparate dulci: în tarte, în cheesecake, în creme de prăjituri, în înghețată, în clătite, pe pancakes sau waffles.

Lapte condensat îndulcit se găsește de obicei în supermarket-uri, la raionul de ingrediente pentru copt. Eu iau de obicei brand-ul Prodlacta din Carrefour, dar știu că se mai găsește și în magazinele Auchan și uneori la Lidl. În București mai găsiți și în lanțul de magazine Berezka.

Banoffee pie
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
130 mins
Timp total
2 hours 25 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
  • 200 gr biscuiți digestivi
  • 75 gr unt
  • 2 banane
  • o conservă de ~400 gr lapte condensat îndulcit (sau 400 gr dulce de leche)
  • 200 ml de smântână lichidă rece
  • o lingură de zahăr pudră
  • o bucată de ciocolată neagră pentru decor (opțional)
Preparare
  1. Daca nu folosești dulce de leche deja făcut, atunci începe prin a-l pregăti pe acesta cu câteva 4-5 ore înainte de a te apuca de tartă.
  2. Dezlipește eticheta de pe conserva de lapte condensat (curăță cât poți de bine toate reziduurile) și apoi pune conserva într-o oală adâncă. Pune apa în oală, astfel încât să acopere cutia cu cel puțîn 10 cm.
  3. Pune oala pe foc la intensitate medie, iar din momentul în care apa fierbe, dă focul la minimum și lasă oala pe foc încă 2 ore. În acest timp laptele condensat se vă transforma în dulce de leche (caramel de lapte). Daca în timpul fierberii scade nivelul apei , completează cu apa fierbinte, astfel încât consrerva să fie mereu acoperita de apa.
  4. La finalul timpului, mai lasă conserva în apa care a fiert cam 30 de minute, apoi scoate-o și las-o să se răcească complet.
  5. Mărunțește bine biscuiții într-un robot de bucătărie (până se transformă în firimituri mici).
  6. Topește untul și toarnă-l peste biscuiți, amestecă bine.
  7. Într-o tava rotundă cu diametrul de 24 cm (ideal, cu fundul detașabil) întinde un strat de folie alimentară (de plastic), pentru a scoate mai ușor crusta.
  8. Peste folie toarnă biscuiții, întinde-i și presează-i bine pe fundul și marginile tăvii. Bagă tava în frigider pentru 2-3 ore.
  9. Scoate crusta din tava, înlătură folia și asaz-o pe un platou/ suport de prăjituri.
  10. Feliază bananele și așază-le în interiorul crustei.
  11. Desfă conserva cu laptele condensat fiert, amestecă bine, toarnă caramelul peste banane și întinde-l bine pe toată suprafața crustei.
  12. Bate smântâna lichida (rece) până obții o frișcă lejera, adaugă zahărul pudră și mai mixează câteva secunde.
  13. Toarnă frișcă peste caramel și apoi decorează cu ciocolată rasă (poți folosi peeler-ul de legume pentru a rade ciocolata în forma de 'cârlionți'.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Tarta cu mere si sos de caramel de postTarta cu mere si sos de caramel de post
  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Mini pavlovaMini pavlova
  • Quiche cu dovleac, branza de capra si smochineQuiche cu dovleac, branza de capra si smochine

Filed Under: desert, retete Tagged With: banane, banoffee, caramel, dulce de leche, frisca, tarta

Previous Post: « Stir fry cu pui și legume
Next Post: Caponata (mâncare de vinete și roșii) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Carrot cake (tort de morcovi)

Sorbet de pepene galben cu portocale si busuioc

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Croissant French toast

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·