Ceapa se taie în cuburi mici, dovlecelul se taie în cuburi medii, ardeiul și morcovul de taie în bețișoare subțiri, iar broccoli se taie în bucăți medii, cam de mărimea cuburilor de dovlecei.
Ghimbirul se rade printr-o răzătoare fină, iar usturoiul se zdrobește.
Caju-ul se toacă grosier.
Se amesteca într-un bol toate ingredientele pentru sos: apă, sos de soia, miere și amidon.
Se fierb tăițeii, se scurg și se lasă la răcit.
Puiul se taie în cuburi și se pune la prăjit în tigaia încinsă, cu o lingură de ulei de măsline. Când este gătit, se scoate din tigaie.
În tigaie se pun 2 linguri de ulei de măsline și se adaugă legumele tăiate. Se prăjesc pe foc mare, amestecând des, în jur de 5 minute (nu trebuie să se înmoaie, ele trebuie să rămână al dente).
Se adaugă în tigaie puiul prăjit, usturoiul și ghimbirul și se mai prăjesc toate un minut.
Se adaugă în tigaie caju-ul, apoi sosul, se reduce intensitatea focului și se mai lasă totul la fiert 2-3 minute, până când se încheagă puțîn sosul.
Se oprește focul, se adaugă tăițeii și se amestecă.
Se pot servi cu ceapă verde.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/08/stir-fry-cu-pui-si-legume.html