• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Caponata (mâncare de vinete și roșii)

17/08/2022 By Andreea Leave a Comment

Din categoria rețetelor de vară, cu legume de sezon, vă prezint: caponata. O mâncare italiană cu vinete, roșii, măsline și capere. Poate nu e cel mai fotogenic preparat, însă e foarte gustos și sățios și merge perfect alături de niste mămăligă moale sau niște pâine prăjită.


Caponata (mâncare de vinete și roșii)
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
45 mins
Timp total
55 mins
 
Portii: 5
Ingrediente
  • 2 vinete medii
  • o ceapă galbenă
  • 3 roșii mari (sau 400 gr roșii la conservă)
  • 4 caței de usturoi
  • 60 gr măsline fară sâmburi (eu am folosit Kalamata)
  • 2 linguri de capere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de oregano
  • sare
  • frunze de busuioc
Preparare
  1. Taie vinetele în cuburi medii, roșiile în bucăți și toacă ceapa în cuburi mici.
  2. Pune o cratiță încăpătoare pe foc și toarnă în ea uleiul de măsline.
  3. Pune bucățile de vinete în cratiță și călește-le în jur de 10 minute, până se înmoaie.
  4. Adaugă roșiile și ceapa, usturoiul zdrobit, oregano, măslinele, caperele și sare. Acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă timp de 25 de minute.
  5. Daca după 25 de minute mâncarea are mult lichid, mai lasă să fiarbă fară capac în jur de 10-15 minute până când mai scade.
  6. La final adaugă busuioc proaspăt și servește caponata cu mămăligă moale sau pâine prăjită.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)
  • Vinete prajite, marinate in sos de soiaVinete prajite, marinate in sos de soia

Filed Under: fel principal, retete, vegan Tagged With: capere, mamaliga, masline, post, rosii, vegan, vinete

Previous Post: « Banoffee pie
Next Post: Prăjitură simplă cu prune »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura St. Honoré

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

French toast cu sos de fructe de padure

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·