Caponata (mâncare de vinete și roșii)
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 5
Ingrediente
  • 2 vinete medii
  • o ceapă galbenă
  • 3 roșii mari (sau 400 gr roșii la conservă)
  • 4 caței de usturoi
  • 60 gr măsline fară sâmburi (eu am folosit Kalamata)
  • 2 linguri de capere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță de oregano
  • sare
  • frunze de busuioc
Preparare
  1. Taie vinetele în cuburi medii, roșiile în bucăți și toacă ceapa în cuburi mici.
  2. Pune o cratiță încăpătoare pe foc și toarnă în ea uleiul de măsline.
  3. Pune bucățile de vinete în cratiță și călește-le în jur de 10 minute, până se înmoaie.
  4. Adaugă roșiile și ceapa, usturoiul zdrobit, oregano, măslinele, caperele și sare. Acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă timp de 25 de minute.
  5. Daca după 25 de minute mâncarea are mult lichid, mai lasă să fiarbă fară capac în jur de 10-15 minute până când mai scade.
  6. La final adaugă busuioc proaspăt și servește caponata cu mămăligă moale sau pâine prăjită.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/08/caponata-mancare-de-vinete-si-rosii.html