Caponata (mâncare de vinete și roșii)
Timp de preparare
- 2 vinete medii
- o ceapă galbenă
- 3 roșii mari (sau 400 gr roșii la conservă)
- 4 caței de usturoi
- 60 gr măsline fară sâmburi (eu am folosit Kalamata)
- 2 linguri de capere
- 2 linguri de ulei de măsline
- o linguriță de oregano
- sare
- frunze de busuioc
- Taie vinetele în cuburi medii, roșiile în bucăți și toacă ceapa în cuburi mici.
- Pune o cratiță încăpătoare pe foc și toarnă în ea uleiul de măsline.
- Pune bucățile de vinete în cratiță și călește-le în jur de 10 minute, până se înmoaie.
- Adaugă roșiile și ceapa, usturoiul zdrobit, oregano, măslinele, caperele și sare. Acoperă cratița cu un capac și lasă să fiarbă timp de 25 de minute.
- Daca după 25 de minute mâncarea are mult lichid, mai lasă să fiarbă fară capac în jur de 10-15 minute până când mai scade.
- La final adaugă busuioc proaspăt și servește caponata cu mămăligă moale sau pâine prăjită.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/08/caponata-mancare-de-vinete-si-rosii.html
3.5.3251