Pregatesc aceasta reteta de vinete la cuptor cu sos de iaurt de cativa ani buni si mi-am dat seama ca nu o scrisesem inca pe blog. Azi voi remedia acest lucru, pentru ca este una dintre acele retete de pastrat pe lista felurilor de mancare pe care vrei sa le repeti. Este simpla, rapida si extreeem de gustoasa. In plus, aceasta reteta da un farmec deosebit vinetelor, incat ne face sa poftim la ele si in alt mod decat in salata de vinete :).
Vinete la cuptor cu sos de iaurt
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 6
Ingrediente
- 3 vinete
- 10-12 linguri de ulei de masline
- oregano uscat
- 300 gr iaurt grecesc
- 2 linguri de tahini (pasta de susan)
- o lingurita de patrunjel tocat
- un catel de usturoi zdrobit
- sare
- pentru topping: seminte de rodie, nuci, dukkah, patrunjel, sumac, za'atar (in functie de preferinte)
Preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
- Vinetele se taie in doua, pe lung (se pastreaza codita). Se cresteaza usor pe interior, in diagonala (creand un model de tip romburi).
- Fiecare jumatate de vanata se unge cu cate 2 linguri de ulei de masline si se presara cu sare si oregano.
- Vinetele se asaza pe o tava de cuptor si se coc timp de 35-40 de minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc.
- Intre timp se pregateste sosul amestecand iaurtul cu tahini, sare, patrunjel tocat si usturoi zdrobit.
- Peste vinete se pune sosul si apoi se presara topping-urile dorite (seminte de rodie, nuci, dukkah).
- Se mananca cu paine prajita, focaccia sau lipii.
Leave a Reply