• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

17/06/2022 By Andreea Leave a Comment

Pregatesc aceasta reteta de vinete la cuptor cu sos de iaurt de cativa ani buni si mi-am dat seama ca nu o scrisesem inca pe blog. Azi voi remedia acest lucru, pentru ca este una dintre acele retete de pastrat pe lista felurilor de mancare pe care vrei sa le repeti. Este simpla, rapida si extreeem de gustoasa. In plus, aceasta reteta da un farmec deosebit vinetelor, incat ne face sa poftim la ele si in alt mod decat in salata de vinete :).


Vinete la cuptor cu sos de iaurt
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
40 mins
Timp total
50 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 3 vinete
  • 10-12 linguri de ulei de masline
  • oregano uscat
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • un catel de usturoi zdrobit
  • sare
  • pentru topping: seminte de rodie, nuci, dukkah, patrunjel, sumac, za'atar (in functie de preferinte)
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
  2. Vinetele se taie in doua, pe lung (se pastreaza codita). Se cresteaza usor pe interior, in diagonala (creand un model de tip romburi).
  3. Fiecare jumatate de vanata se unge cu cate 2 linguri de ulei de masline si se presara cu sare si oregano.
  4. Vinetele se asaza pe o tava de cuptor si se coc timp de 35-40 de minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc.
  5. Intre timp se pregateste sosul amestecand iaurtul cu tahini, sare, patrunjel tocat si usturoi zdrobit.
  6. Peste vinete se pune sosul si apoi se presara topping-urile dorite (seminte de rodie, nuci, dukkah).
  7. Se mananca cu paine prajita, focaccia sau lipii.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Caponata (mâncare de vinete și roșii)Caponata (mâncare de vinete și roșii)
  • Vinete prajite, marinate in sos de soiaVinete prajite, marinate in sos de soia
  • Oua turcestiOua turcesti
  • Salata de vinete cu feta si nuciSalata de vinete cu feta si nuci

Filed Under: fel principal, retete, vegetarian Tagged With: iaurt, vinete

Previous Post: « Focaccia cu maia
Next Post: Creveti saganaki »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Ciocolata de casa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Sandvisuri calde cu ton

Scones cu afine

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·