Vinete la cuptor cu sos de iaurt
Timp de preparare
- 3 vinete
- 10-12 linguri de ulei de masline
- oregano uscat
- 300 gr iaurt grecesc
- 2 linguri de tahini (pasta de susan)
- o lingurita de patrunjel tocat
- un catel de usturoi zdrobit
- sare
- pentru topping: seminte de rodie, nuci, dukkah, patrunjel, sumac, za'atar (in functie de preferinte)
- Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
- Vinetele se taie in doua, pe lung (se pastreaza codita). Se cresteaza usor pe interior, in diagonala (creand un model de tip romburi).
- Fiecare jumatate de vanata se unge cu cate 2 linguri de ulei de masline si se presara cu sare si oregano.
- Vinetele se asaza pe o tava de cuptor si se coc timp de 35-40 de minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc.
- Intre timp se pregateste sosul amestecand iaurtul cu tahini, sare, patrunjel tocat si usturoi zdrobit.
- Peste vinete se pune sosul si apoi se presara topping-urile dorite (seminte de rodie, nuci, dukkah).
- Se mananca cu paine prajita, focaccia sau lipii.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/06/vinete-la-cuptor-cu-sos-de-iaurt.html
3.5.3251