Vinete la cuptor cu sos de iaurt
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 3 vinete
  • 10-12 linguri de ulei de masline
  • oregano uscat
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • un catel de usturoi zdrobit
  • sare
  • pentru topping: seminte de rodie, nuci, dukkah, patrunjel, sumac, za'atar (in functie de preferinte)
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
  2. Vinetele se taie in doua, pe lung (se pastreaza codita). Se cresteaza usor pe interior, in diagonala (creand un model de tip romburi).
  3. Fiecare jumatate de vanata se unge cu cate 2 linguri de ulei de masline si se presara cu sare si oregano.
  4. Vinetele se asaza pe o tava de cuptor si se coc timp de 35-40 de minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc.
  5. Intre timp se pregateste sosul amestecand iaurtul cu tahini, sare, patrunjel tocat si usturoi zdrobit.
  6. Peste vinete se pune sosul si apoi se presara topping-urile dorite (seminte de rodie, nuci, dukkah).
  7. Se mananca cu paine prajita, focaccia sau lipii.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/06/vinete-la-cuptor-cu-sos-de-iaurt.html