• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Creveti saganaki

24/06/2022 By Andreea Leave a Comment

Cina perfecta pentru o zi de vara in care iti e dor de Grecia si de vacanta? Raspunsul este: creveti saganaki. Se fac destul de usor si rapid si cu siguranta o sa iti doresti sa ii faci din nou si din nou. Desi la prima vedere poate combinatia de sos de rosii, feta si creveti nu pare una obisnuita, gustul este fenomenal. Se poate manca cu paine prajita, cu lipii grecesti sau cu focaccia proaspata.


Creveti saganaki
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
45 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 3
Ingrediente
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml de suc de rosii
  • 150 - 200 gr rosii cherry (daca nu aveti rosii proaspete puteti adauga fie 200 ml de suc de rosii, fie folositi doar 500 gr rosii taiate conservate)
  • 500 gr creveti (cu coaja sau fara)
  • 150 gr branza feta
  • o mana de masline Kalamata (pot fi cu samburi sau fara)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingura de patrunjel tocat
  • sare, piper, oregano grecesc
Preparare
  1. Daca folositi creveti congelati, mai intai lasati-i la decongelat (peste noapte in frigider sau ii puteti pune sub jet de apa rece si apoi la temperatura camerei in jur de o ora). Daca nu sunt curatati, ii puteti curata de coaja sau ii puteti gati cu ea (daca intestinele - firele negre de pe spate si burta sunt deja curatate).
  2. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  3. Se pune o tava/ tigaie (ideal care poate fi folosita si pe plita si in cuptor) pe plita si se incinge uleiul de masline.
  4. Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste 2-3 minute, pana cand se inmoaie.
  5. Se adauga usturoiul zdrobit, iar dupa un minut se adauga rosiile cherry, sucul de rosii, oregano, sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.
  6. Se adauga maslinele si se mai lasa la fiert 10 minute.
  7. Se adauga crevetii si se distribuie uniform in sosul de rosii.
  8. Dupa 2 minute se opreste focul, se presara feta si se baga tava in cuptor pentru 25 de minute.
  9. La final se presara patrunjelul tocat.
  10. Acesti creveti saganaki pot fi serviti cu paine prajita, lipii grecesti sau focaccia.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si crevetiLinguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Caponata (mâncare de vinete și roșii)Caponata (mâncare de vinete și roșii)

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: creveti, rosii

Previous Post: « Vinete la cuptor cu sos de iaurt
Next Post: Prajitura cu afine »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gomboti (galuste cu prune)

Prajiturele raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·