Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragi
 
Timp de preparare
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 80 gr unt topit
  • 500 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr zahar alb granulat
  • 20 gr zahar pudra
  • 200 ml smantana lichida rece
  • o lingura de esenta de vanilie
  • 150 gr dulceata de fragi
Preparare
  1. Biscuitii se maruntesc fin intr-un robot de bucatarie.
  2. Se toarna untul topit peste biscuiti si se amesteca bine.
  3. Biscuitii se transfera intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are diametrul de 20 cm, dar puteti folosi si una de 24 sau chiar 26 cm, doar ca cheesecake-ul nu va mai iesi la fel de inalt).
  4. Biscuitii se preseaza bine pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti. Pe fundul tavii se distribuie un strat mai gros de biscuiti.
  5. Cand biscuitii au luat forma unei cruste bine inchegate, tava se pune la frigider, pana cand este gata crema.
  6. Smantana rece se bate cu ajutorul unui mixer, pana cand se obtine frisca (nu se adauga zahar).
  7. Se pune deoparte frisca, iar in bolul mixerului se pun crema de branza, mascarpone si zaharul granulat. Se mixeaza bine, in jur de 3 minute.
  8. Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se ma amesteca 3 minute la viteza mare, pana se obtine o crema fina.
  9. Pe o viteza mica a mixerului, se incorporeaza si frisca, care se amesteca doar cateva secunde, pana cand se omogenizeaza crema.
  10. Jumatate din cantitatea de crema se adauga peste crusta de biscuiti si se niveleaza.
  11. Se adauga 50 gr de dulceata de fragi si se intinde pe toata suprafata, cu ajutorul unei furculite.
  12. Se toarna restul de crema, se niveleaza si se pune tava din nou in frigider pana a doua zi (ideal, pentru 24 de ore).
  13. Inainte de a detasa peretii tavii, se trece un cutit de unt intre stratul de biscuiti si marginea tavii, ca sa se desprinda mai usor.
  14. In momentul servirii, feliile de cheesecake se decoreaza cu dulceata de fragi.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/04/cheesecake-fara-coacere-cu-dulceata-de-fragi.html