Clafoutis cu visine
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 30 gr unt topit
  • 60/80 gr zahar
  • 300-400 gr visine congelate (sau alte fructe proaspete sau congelate)
  • unt pentru uns tava
  • 2-3 linguri de zahar pentru presarat pe tava
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Se topeste untul.
  3. Se pregateste o tava de aproximativ 20x30 cm care se unge cu unt si se presara cu zahar pe toata suprafata (inclusiv pe pereti).
  4. Se pun visinele congelate in tava.
  5. Intr-un vas inalt se pun ouale, laptele, faina, untul si zaharul (80 gr) si se mixeaza cu un blender de mana timp de 30 de secunde. Daca doriti sa faceti si o portie baby friendly, mixati mai intai toate ingredientele, mai putin zaharul si puneti un sfert din compozitie intr-un vas mic, uns cu unt si in care ati pus fructe. Apoi, in restul compozitiei, adaugati zaharul (60 gr).
  6. Turnati compozitia peste fructe, in tava si bagati tava in cuptor pentru 50 de minute, pana cand se rumeneste usor, se umfla si incepe sa se crape. Daca folositi fructe proaspete, se va tine doar 30 de minute.
  7. Clafoutis se poate servi caldut sau rece, cu putin zahar pudra deasupra daca doriti.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/02/clafoutis-cu-visine.html