Mini pavlova
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 12
Ingrediente
  • 3 albusuri (100 gr)
  • 150 gr zahar tos
  • o lingurita de esenta naturala de vanilie
  • o lingurita de amidon
  • o lingurita de otet
  • 200 ml smantana lichida de la frigider
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingura de zahar pudra
  • ornamente pentru prajituri
  • fistic, merisoare, seminte de rodie
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 100 de grade (caldura sus si jos).
  2. Albusurile se bat usor intr-un mixer, pe o treapta medie, pana se formeaza o spuma usoara.
  3. Se adauga zaharul, incet, lingura dupa lingura.
  4. Dupa ce se incorporeaza tot zaharul, se mai mixeaza in jur de 8 minute, cu o viteza un pic mai mare (la Kitchen Aid eu am folosit treapta 6), pana cand se formeaza o bezea tare, iar zaharul se topeste complet (se testeaza intre degete sa nu se mai simta zahar nedizolvat).
  5. Se adauga esenta de vanilie, se incorporeaza, apoi se adauga amidonul si otetul si se mai mixeaza pana se omogenizeaza (in jur de 30 de secunde).
  6. Pe o tava de cuptor se asaza o bucata de hartie de copt, care se lipeste cu putina bezea in colturi.
  7. Se transfera bezeaua intr-un pos cu dui larg si se formeaza cosulete direct in tava.
  8. Tava se introduce in mijlocul cuptorului si bezelele se lasa la copt timp de o ora. Sunt gata cand se desprind usor de pe hartia de copt.
  9. Se opreste caldura si tava se lasa in cuptor, cu usa inschisa, pana cand bezelele se racesc complet (chiar si peste noapte).
  10. Se mixeaza smantana lichida rece pana cand incepe sa se inchege. Se adauga zaharul vanilat, apoi zaharul pudra si se mai mixeaza pana se obtine frisca.
  11. Bezelele se umplu cu frisca si apoi se decoreaza cu ornamentele pentru prajituri, fistic si merisoare tocate si seminte de rodie.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2021/01/mini-pavlova.html