• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Carrot cake (tort de morcovi)

14/03/2011 By Andreea 3 Comments

Nu tin minte care a fost momentul in care a incoltit  in mintea mea ideea de a face prajitura cu morcovi. Poate cand am mancat prima oara la Starbucks, sau cand am intalnit reteta pe net. Oricum, cam de cateva luni tot ma gandeam la asta.
Ieri am si trecut la fapte. M-am oprit la reteta de pe Smitten Kitchen pentru ca avea un ingredient pe care mi-l achizitionasem recent si pe care vroiam sa-l testez: uleiul de rapita :D.

Am avut nevoie de:

250 gr faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
o lingurita de sare
2 lingurite de scortisoara
jumatate de lingurita de nucsoara
un sfert de lingurita de ghimbir
250 gr. de zahar brun
250 ml ulei de rapita (se poate folosi si de floarea soarelui sau 200 gr de unt – topit sau la temperatura camerei)
4 oua
5 morcovi medii curatati si dati prin razatoarea mare
200 gr alune de padure taiate marunt
50 gr stafide

pentru crema:
3 cutii (125 gr) crema de branza
180 gr de unt (un pic mai putin de un pachet)
200 gr zahar pudra

carrot cake

Am cernut faina intr-un castron si am pus peste ea condimentele si bicarbonatul.
Intr-un alt castron am amestecat cu mixerul uleiul si zaharul. M-a cam speriat cantitatea de ulei…Cam atat folosesc intr-o luna la gatit…dar am mers mai departe. Am adaugat pe rand ouale si apoi faina, treptat, pana cand s-a omogenizat aluatul. La sfarsit am aruncat inauntru morcovii, alunele si stafidele si le-am amestecat bine cu o spatula.
Am turnat compozitia intr-o oala tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si faina si am bagat-o in cuptor, la foc mic, pentru o ora. Daca bagati o scobitoare in aluat, ea trebuie sa iasa curata dar si nelipicioasa.

Am taiat blatul in doua si l-am lasat sa se raceasca de tot.
Am mixat toate ingredientele pentru crema si am lasat-o si pe ea la racit (in frigider).
Am intins un strat de crema pe baza blatului, am acoperit cu partea de sus si am intins restul de crema. Pe deasupra am ras coaja de la un lime.

Mie imi place acest tort. E gustos si aromat, diferit de multe alte prajituri. Dar, data viitoare voi folosi unt (grasime 60%) in loc de ulei pt ca se pare ca are mult mai putine calorii fata de ulei si probabil voi injumatati ingredientele, pentru un tort mai mic sau cateva briose.

Timp: o ora si 30 minute
Portii: 8-10
Costuri: 20 ron

Unde gasiti

  • ulei de rapita am luat din supermarket (Cora), de la raftul de produse bio. A costat 9 ron sticla de 0.5 l.

P.S. Pozele nu-s chiar asa rele, nu? :).

Save

Filed Under: desert, retete Tagged With: carrot cake, morcovi, tort

Previous Post: « Bad,bad news :(
Next Post: La cererea cititorilor: pizza cu faina de porumb »

Reader Interactions

Comments

  1. Radulescu says

    15/03/2011 at 5:46 am

    ghimbiiiir!!! trebuie sa fac si eu:D:D

    Reply
  2. Andreea says

    15/03/2011 at 9:20 am

    tu poti sa pui mai mult de un varf de lingurita 😛

    Reply
  3. Georgiana says

    30/05/2011 at 6:50 pm

    Îmi poţi spune, te rog mult, ce cremă de brânză ai folosit? Mulţumesc frumos. Apropo…arată delicios şi sunt sigură că are şi un gust extraordinar 🙂 Felicitări!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Gomboti (galuste cu prune)

Bomboane cu alune de padure si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·