• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si ardei gras (P)

19/06/2019 By Andreea Leave a Comment

In ultimii ani am dezvoltat o adevarata pasiune pentru cartofii dulci. De obicei ii gatesc la cuptor, taiati felii, cu putin ulei de masline, sare si condimente. Super rapid si simplu, obtin o garnitura perfecta care inlocuieste cu succes traditionalii cartofi albi si care aduce un plus de nutrienti.

Cartofii dulci pot fi si un fel principal de sine statator, daca le alaturam ingrediente care ii pun in evidenta si le echilibreaza gustul dulce. Un cartof copt umplut cu legume, putina carne si niste branza, alaturi de o salata proaspata sau niste muraturi, poate deveni un pranz sau o cina foarte gustoasa si satioasa.

Eu am copt cativa cartofi si m-am gandit sa ii umplu cu naut, pentru consistenta si textura, cu bacon pentru un gust mai bogat, cu ardei gras, pentru un strop de prospetime, iar la final i-am acoperit cu felii de branza topita cu Cedar de la Hochland, care nu numai ca a completat perfect ingredientele, dar a si oferit cartofilor un aspect foarte apetisant.

Partea cea mai buna la reteta asta este ca puteti coace cartofii din timp, iar cand vreti sa ii mancati, puteti sa scoateti orice ingrediente aveti prin frigider, sa ii umpleti, sa ii bagati cateva minute la cuptor si masa e gata. Eu vreau sa ii mai incerc cu fasole, porumb si avocado, cu piept de pui si spanac si chiar intr-o varianta de post cu quinoa, broccoli si tahini.


Cartofi dulci umpluti cu naut, bacon si cedar
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
45 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 4 cartofi dulci
  • 200 gr naut din conserva
  • 200 gr bacon
  • jumatate de ardei gras rosu
  • 4 felii de branza topita cu Cedar Hochland
  • o ceapa verde
  • sare
  • piper
  • ½ lingurita paprika afumata
Preparare
  1. Incinge cuptorul la 200 de grade.
  2. Spala bine cartofii dulci (pastreaza-i in coaja).
  3. Inteapa cartofii cu o furculita si pune-i intr-o tava cu hartie de copt.
  4. Baga tava la cuptor pentru 40 de minute.
  5. Taie bacon-ul in bucati mici si prajeste-l usor intr-o tigaie, timp de 4-5 minute, pana cand se rumeneste.
  6. Taie ardeiul in bucati mici.
  7. Scoate bacon-ul din tigaie si absoarbe mare parte din grasime cu un servet de hartie.
  8. Pune ardeiul in tigaie si caleste-l 2-3 minute. Adauga si nautul, paprika, sare si piper. Prajeste-le inca 2-3 minute.
  9. Pune ardeiul si nautul peste bacon si amesteca-le.
  10. Scoate cartofii din cuptor, taie din ei cate o felie, pe lung, pentru a face loc pentru umplutura. Presara sare pe miezul cartofilor.
  11. Umple cartofii cu amestecul de bacon, naut si ardei. Aseaza peste ei cate o felie de branza topita cu Cedar.
  12. Baga din nou cartofii in cuptor pentru 2-3 minute, pana cand branza se topeste usor peste cartofi.
  13. Scoate cartofii si presara peste ei ceapa verde tocata marunt sau alte verdeturi.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • QuesadillaQuesadilla
  • Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)
  • Feta la cuptorFeta la cuptor
  • Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeuraCheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: bacon, branza, cartofi dulci, naut

Previous Post: « Cheeseburgeri cu bacon si maioneza de casa (P)
Next Post: Batoane vegane cu ciocolata si arahide »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Clatite

Prajitura St. Honoré

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·