In ultimii ani am dezvoltat o adevarata pasiune pentru cartofii dulci. De obicei ii gatesc la cuptor, taiati felii, cu putin ulei de masline, sare si condimente. Super rapid si simplu, obtin o garnitura perfecta care inlocuieste cu succes traditionalii cartofi albi si care aduce un plus de nutrienti.
Cartofii dulci pot fi si un fel principal de sine statator, daca le alaturam ingrediente care ii pun in evidenta si le echilibreaza gustul dulce. Un cartof copt umplut cu legume, putina carne si niste branza, alaturi de o salata proaspata sau niste muraturi, poate deveni un pranz sau o cina foarte gustoasa si satioasa.
Eu am copt cativa cartofi si m-am gandit sa ii umplu cu naut, pentru consistenta si textura, cu bacon pentru un gust mai bogat, cu ardei gras, pentru un strop de prospetime, iar la final i-am acoperit cu felii de branza topita cu Cedar de la Hochland, care nu numai ca a completat perfect ingredientele, dar a si oferit cartofilor un aspect foarte apetisant.
Partea cea mai buna la reteta asta este ca puteti coace cartofii din timp, iar cand vreti sa ii mancati, puteti sa scoateti orice ingrediente aveti prin frigider, sa ii umpleti, sa ii bagati cateva minute la cuptor si masa e gata. Eu vreau sa ii mai incerc cu fasole, porumb si avocado, cu piept de pui si spanac si chiar intr-o varianta de post cu quinoa, broccoli si tahini.
- 4 cartofi dulci
- 200 gr naut din conserva
- 200 gr bacon
- jumatate de ardei gras rosu
- 4 felii de branza topita cu Cedar Hochland
- o ceapa verde
- sare
- piper
- ½ lingurita paprika afumata
- Incinge cuptorul la 200 de grade.
- Spala bine cartofii dulci (pastreaza-i in coaja).
- Inteapa cartofii cu o furculita si pune-i intr-o tava cu hartie de copt.
- Baga tava la cuptor pentru 40 de minute.
- Taie bacon-ul in bucati mici si prajeste-l usor intr-o tigaie, timp de 4-5 minute, pana cand se rumeneste.
- Taie ardeiul in bucati mici.
- Scoate bacon-ul din tigaie si absoarbe mare parte din grasime cu un servet de hartie.
- Pune ardeiul in tigaie si caleste-l 2-3 minute. Adauga si nautul, paprika, sare si piper. Prajeste-le inca 2-3 minute.
- Pune ardeiul si nautul peste bacon si amesteca-le.
- Scoate cartofii din cuptor, taie din ei cate o felie, pe lung, pentru a face loc pentru umplutura. Presara sare pe miezul cartofilor.
- Umple cartofii cu amestecul de bacon, naut si ardei. Aseaza peste ei cate o felie de branza topita cu Cedar.
- Baga din nou cartofii in cuptor pentru 2-3 minute, pana cand branza se topeste usor peste cartofi.
- Scoate cartofii si presara peste ei ceapa verde tocata marunt sau alte verdeturi.
Leave a Reply