• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pad thai vegan cu legume si taitei cu hrisca

05/11/2017 By Andreea Leave a Comment

Imi amintesc ca am vazut reteta asta pentru prima oara pe la Deliciously Ella in timp ce imi verificam feed-ul de Instagram. Am cautat repede pe canalul ei de YouTube, am gasit un video cu reteta de pad thai vegan si l-am urmarit foarte atenta, minunandu-ma ce simplu se pregateste. Sosul mi s-a parut super ingenios, facut cu unt de migdale, tahini si sirop de artar si am fost cucerita instant.

Retetele Ellei au ceva care ma fascineaza. Rar mi se intampla sa imi placa atat de multe retete de la un singur autor. Chiar daca sunt simple, ma surprinde mereu originalitatea cu care combina ingredientele si cat de usor ofera alternative vegane si fara gluten la feluri de mancare traditionale. Bomboanele cu alune de padure, de exemplu, sunt in capul listei mele de deserturi sanatoase.

Reteta originala de pad thai este de origine thailandeza si contine taitei de orez, legume, pui, tofu sau fructe de mare si un sos dulce acrisor din pasta de tamarind, sos de peste sau sos de soia. Eu nu am incercat inca aceasta varianta, insa cred ca reteta de pad thai vegan inlocuieste cu succes ingredientele clasice si te surprinde cu o combinatie de gusturi proaspete si texturi diferite. E si o solutie inedita pentru o mancare de post care te scoate din rutina felurilor de mancare obisnuite.

Taiteii pe care i-am folosit eu sunt soba noodles pe care i-am gasit la Lidl, cu ocazia unei saptamani asiatice. Acestia contin doar un procent de 15% faina de hrisca, iar restul este faina de grau. Daca vreti sa mergeti pe o varianta fara gluten, puteti gasi taitei de hrisca 100% in magazinele naturiste, doar ca trebuie sa va asteptati la un pret ceva mai mare. Desigur, puteti folosi si taitei de orez, pentru care va trebui sa adaptati metoda de gatire conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pad thai vegan cu legume si taitei cu hrisca
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 1 dovlecel/ zucchini mediu
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu/ kapia
  • 50 gr taitei cu hrisca
  • 2 linguri de seminte de susan
  • 20 gr caju
  • o lingura de menta proaspata maruntita
Pentru sos
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de unt de migdale
  • 2 linguri de tahini
  • o lingura de sirop de artar
  • o lingura de sos de soia
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • ¼ lingurita de sare
  • un varf de lingurita de pudra de ardei iute
Preparare
  1. Prajeste caju-ul si semintele de susan intr-o tigaie, fara ulei, pana cand se rumenesc usor. Lasa-le sa se raceasca.
  2. Pune o oala cu apa la fiert.
  3. Pune toate ingredientele pentru sos intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un sos omogen. Poti folosi si un blender cu picior sau robotul de bucatarie.
  4. Taie dovlecelul si morcovul in fasii, cu ajutorul unui peeler pentru legume.
  5. Taie ardeiul in bucati subtiri de aproximativ 4-5 cm lungime.
  6. Pune toate legumele intr-un bol.
  7. Cand apa fierbe, pune taiteii si lasa-i cateva minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  8. Scurge taiteii de apa si lasa-i sa se raceasca pentru cateva minute.
  9. Peste legume pune taiteii, sosul, caju-ul, susanul prajit si menta si amesteca-le bine.
3.5.3228

 

Articole asemanatoare:

  • Salată de morcovi cu quinoaSalată de morcovi cu quinoa
  • MuhammaraMuhammara
  • Salată cu fasole și roșii uscateSalată cu fasole și roșii uscate
  • Supă de linte cu dovleacSupă de linte cu dovleac

Filed Under: retete, salate, vegan, vegetarian Tagged With: legume, pad thai, post, vegan

Previous Post: « Salata de morcovi cu naut, feta si fistic
Next Post: Quiche cu dovleac, branza de capra si smochine »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Aventura greceasca

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri de ovaz cu banane

Chocolate crinkles

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Waffles cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·