Acum doua saptamani am facut o vizita in Piata Obor si nu-mi mai venea sa plec de acolo. E piata mea preferata din Bucuresti si mereu cand ajung acolo ma simt ca un copil intr-un magazin cu bomboane. Imi fug ochii pe la toate tarabele si as cumpara de toate. In timp am invatat sa ma controlez, pentru ca de multe ori am ajuns sa arunc o parte din legume, pentru ca nu apucam sa le gatesc pe toate. De data asta am gasit niste radicchio (cicoare rosie) care parea crescut local, n-am putut sa ma abtin si l-am luat. Doar ca mi-am propus sa il folosesc cat mai curand, pentru a nu uita de el in frigider.
Tot in frigider aveam deja o sfecla de vreo doua saptamani, care inca mai era intr-o forma comestibila, asa ca m-am gandit sa le combin. Mi s-a parut o idee buna sa le coc pe amandoua cu otet balsamic. Ca sa adaug un pic de textura, am ales niste nuci, iar pentru un gust contrastant, am ales niste feta si s-a dovedit a fi o combinatie inspirata. N-am mai mancat radicchio copt pana acum, dar mi s-a parut o varianta interesanta de incercat. Parca si-a pierdut un pic si gustul amar si aduce usor a varza coapta.
- o sfecla rosie medie
- jumatate de radicchio
- 8 linguri de otet balsamic
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de miere
- ¼ lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
- nuci
- 40 gr branza feta
- 3 linguri de otet balsamic
- o lingura de miere
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- Porneste cuptorul la 220 de grade.
- Curata si taie sfecla in bucati mici. Pune-o intr-o tava, toarna peste ea 4 linguri de otet balsamic, o lingura de miere, doua linguri de ulei de masline si presara piper si sare. Pune tava in cuptor, timp de aproximativ o ora, pana cand sfecla se inmoaie. Amesteca din cand in cand, pentru a acoperi bucatile de sfecla cu zeama lasata.
- Taie radicchio in felii groase de 2-3 cm, pastrand o bucata din cotor, pentru a pastra impreuna frunzele. Stropeste-l cu otetul si uleiul ramas, pune sare, piper si cimbru. Pune-l la copt, timp de 10-15 minute, pana cand isi schimba culoarea.
- Pregateste un borcan mic, in care pui ingredientele pentru dressing. Acopera-l cu un capac si amesteca energic, pana cand se omogenizeaza.
- Intr-o tigaie, prajeste nucile, fara ulei, pentru cateva minute, pana cand se rumenesc usor.
- Pe farfurie, aseaza bucatile de sfecla, radicchio, branza feta sfaramata si nucile, iar la final toarna dressing-ul deasupra.
Leave a Reply