Salata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuci
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 2
Ingrediente
Pentru salata
  • o sfecla rosie medie
  • jumatate de radicchio
  • 8 linguri de otet balsamic
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • ¼ lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • nuci
  • 40 gr branza feta
Pentru dressing
  • 3 linguri de otet balsamic
  • o lingura de miere
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Porneste cuptorul la 220 de grade.
  2. Curata si taie sfecla in bucati mici. Pune-o intr-o tava, toarna peste ea 4 linguri de otet balsamic, o lingura de miere, doua linguri de ulei de masline si presara piper si sare. Pune tava in cuptor, timp de aproximativ o ora, pana cand sfecla se inmoaie. Amesteca din cand in cand, pentru a acoperi bucatile de sfecla cu zeama lasata.
  3. Taie radicchio in felii groase de 2-3 cm, pastrand o bucata din cotor, pentru a pastra impreuna frunzele. Stropeste-l cu otetul si uleiul ramas, pune sare, piper si cimbru. Pune-l la copt, timp de 10-15 minute, pana cand isi schimba culoarea.
  4. Pregateste un borcan mic, in care pui ingredientele pentru dressing. Acopera-l cu un capac si amesteca energic, pana cand se omogenizeaza.
  5. Intr-o tigaie, prajeste nucile, fara ulei, pentru cateva minute, pana cand se rumenesc usor.
  6. Pe farfurie, aseaza bucatile de sfecla, radicchio, branza feta sfaramata si nucile, iar la final toarna dressing-ul deasupra.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2017/03/salata-calda-cu-sfecla-radicchio-feta-si-nuci.html