Am facut aceste briose sarate cu branza, dovlecei si ardei de zeci de ori si inca nu m-am plictisit de ele. Le-am luat la pachet in calatorii, in loc de sandvisuri, le-am mancat la micul dejun sau le-am pregatit in loc de aperitiv pentru musafiri. Au iesit la fel de bune de fiecare data si s-au terminat rapid. Reteta am gasit-o pe BBC Good Food acum mai multi ani, dar in loc de brie am folosit orice branza am avut la indemana. De cele mai multe ori, am pus cascaval de capra, care s-a potrivit perfect.
Legumele pe care le-am folosit au fost mereu aceleasi pentru ca mi-a placut foarte mult combinatia de dovlecei cu ardei. Insa daca nu le aveti la indemana sau vreti sa experimentati, sunt convinsa ca merg si cu broccoli, sparanghel, morcovi, mazare, rosii uscate sau chiar masline. Asa cum povesteam si in #vegthemag, aceste briose sunt o ocazie buna sa folositi resturi de legume sau de branza de prin frigider.
Legumele pe care le adaugati trebuie sa fie usor calite. Chiar daca acest lucru adauga 10 minute in plus la procesul de pregatire, nu il sariti. Eu am incercat si cu legume crude, dar nu au iesit la fel de bine. Odata calite, ele se inmoaie usor si prind si un gust mai bun. La fel, va recomand sa nu renuntati la oregano pentru ca ofera brioselor o aroma speciala.
- 250 gr faina alba
- 2 lingurite de praf de copt
- o lingurita de oregano uscat
- 3 oua usor batute
- 100 ml lapte
- un dovlecel
- doi ardei grasi
- 150 gr branza tare (cascaval, cheddar)
- 7 linguri de ulei de măsline
- sare, piper
- Incinge cuptorul la 190 de grade. Pregateste o tava de briose si pune hartiile de copt.
- Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, sarea, piperul si oregano.
- Taie dovlecelul si ardeii in bucati si prajeste-le, pe rand, cu cate o lingura de ulei de masline. Pune tigaia pe foc mare, ca legumele sa nu se inmoaie prea tare. Scoate-le dupa 5 minute, cand s-au rumenit. Lasa-le sa se raceasca pe o farfurie.
- Rade branza pe razatoarea mare.
- Peste faina adauga ouale, laptele, 5 linguri de ulei si amesteca cu o furculita, pana se omogenizeaza. Incorporeaza branza si apoi adauga legumele prajite.
- Toarna aluatul in tava de briose si bag-o la cuptor pentru 30 de minute.
Claudia says
Bune, dar s-au lipit asa de tare de hartie! 🤔 tu cum procedezi?Multumesc!
Andreea says
Eu folosesc forme de silicon si nu se lipesc deloc.
Mihaela says
Buna! Am facut jumatate de cantitate, au iesit cu miez umed. Asa e reteta sau am gresit eu undeva?
Multumesc!
Andreea says
Buna! Poate a iesit prea umed aluatul sau nu s-au copt suficient.