• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Briose sarate cu branza, dovlecei si ardei

30/12/2016 By Andreea 4 Comments

Am facut aceste briose sarate cu branza, dovlecei si ardei de zeci de ori si inca nu m-am plictisit de ele. Le-am luat la pachet in calatorii, in loc de sandvisuri, le-am mancat la micul dejun sau le-am pregatit in loc de aperitiv pentru musafiri. Au iesit la fel de bune de fiecare data si s-au terminat rapid. Reteta am gasit-o pe BBC Good Food acum mai multi ani, dar in loc de brie am folosit orice branza am avut la indemana. De cele mai multe ori, am pus cascaval de capra, care s-a potrivit perfect.

Legumele pe care le-am folosit au fost mereu aceleasi pentru ca mi-a placut foarte mult combinatia de dovlecei cu ardei. Insa daca nu le aveti la indemana sau vreti sa experimentati, sunt convinsa ca merg si cu broccoli, sparanghel, morcovi, mazare, rosii uscate sau chiar masline. Asa cum povesteam si in #vegthemag, aceste briose sunt o ocazie buna sa folositi resturi de legume sau de branza de prin frigider.

briose-sarate-cu-branza-dovlecei-si-ardei

Legumele pe care le adaugati trebuie sa fie usor calite. Chiar daca acest lucru adauga 10 minute in plus la procesul de pregatire, nu il sariti. Eu am incercat si cu legume crude, dar nu au iesit la fel de bine. Odata calite, ele se inmoaie usor si prind si un gust mai bun. La fel, va recomand sa nu renuntati la oregano pentru ca ofera brioselor o aroma speciala.

briose-sarate-cu-branza-dovlecei-si-ardei-2

Briose sarate cu branza, dovlecei si ardei
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 12
Ingrediente
  • 250 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • o lingurita de oregano uscat
  • 3 oua usor batute
  • 100 ml lapte
  • un dovlecel
  • doi ardei grasi
  • 150 gr branza tare (cascaval, cheddar)
  • 7 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper
Preparare
  1. Incinge cuptorul la 190 de grade. Pregateste o tava de briose si pune hartiile de copt.
  2. Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, sarea, piperul si oregano.
  3. Taie dovlecelul si ardeii in bucati si prajeste-le, pe rand, cu cate o lingura de ulei de masline. Pune tigaia pe foc mare, ca legumele sa nu se inmoaie prea tare. Scoate-le dupa 5 minute, cand s-au rumenit. Lasa-le sa se raceasca pe o farfurie.
  4. Rade branza pe razatoarea mare.
  5. Peste faina adauga ouale, laptele, 5 linguri de ulei si amesteca cu o furculita, pana se omogenizeaza. Incorporeaza branza si apoi adauga legumele prajite.
  6. Toarna aluatul in tava de briose si bag-o la cuptor pentru 30 de minute.
3.5.3251

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Paste cu sos de mascarpone si dovleceiPaste cu sos de mascarpone si dovlecei
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: ardei, briose, dovlecel, legume

Previous Post: « Ciocolata de casa
Next Post: Salata cu orzo, spanac si pui »

Reader Interactions

Comments

  1. Claudia says

    31/10/2020 at 12:27 am

    Bune, dar s-au lipit asa de tare de hartie! 🤔 tu cum procedezi?Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      19/11/2020 at 10:53 pm

      Eu folosesc forme de silicon si nu se lipesc deloc.

      Reply
  2. Mihaela says

    04/10/2022 at 4:39 pm

    Buna! Am facut jumatate de cantitate, au iesit cu miez umed. Asa e reteta sau am gresit eu undeva?
    Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      10/11/2022 at 5:33 pm

      Buna! Poate a iesit prea umed aluatul sau nu s-au copt suficient.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata de vanilie cu zmeura

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes cu maia

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·