Saptamana trecuta am trecut printr-o faza a prajiturilor cu morcov. Plecand de la reteta asta, am pregatit rapid un chec si dupa ce s-a terminat, am incercat o varianta noua in forma de briose. Si au fost foarte bune!
Am folosit:
90 ml de ulei
jumate de lingurita de bicarbonat de sodiu
o lingurita de praf de copt
o lingurita de sare
2 lingurite de scortisoara
jumatate de lingurita de nucsoara
un sfert de lingurita de ghimbir
jumatate de cardamom macinat
jumatate de cana de caju hidratat peste noapte
jumatate de cana de lapte de cocos (doar stratul de deasupra)
o lingura de miere
Mai intai si mai intai am incalzit cuptorul la 180 de grade.
Apoi am pregatit 9 forme de briose (folosesc tavite de aluminiu) in care am pus hartiute de briose.
Am amestecat cu mixerul uleiul cu zaharul, cam 3-4 minute, apoi am adaugat, pe rand ouale. Am mixat inca 5 minute. Am amestecat faina cu bicarbonatul si condimentele si apoi am turnat-o treptat in compozitie. La sfarsit am adaugat morcovii si iaurtul. Le-am invartit bine cu o spatula si apoi am turnat aluatul in formele pregatite.
Briosele se coc in jur de 40 de minute. In functie de intensitatea cuptorului, verificati daca s-au uscat (cu o scobitoare) si atunci le puteti scoate.
Pana aici, nimic deosebit. Dar urmeaza crema. O crema minunata, absolut delicioasa, care, surprinzator, este de post.
Am scurs caju-il hidratat si l-am blenduit bine de tot cu laptele de cocos. Atentie, trebuie sa folositi laptele gros, care se aseaza deasupra, ca atunci cand se separa laptele batut de zer :). Ei, vor trebuie sa folositi doar laptele batut :). Turnati printre ele si mierea.
Si intrati cu blenderul in ele bine de tot, cam 10 minute, ca sa obtineti o crema super fina. Initial iese cam lichida, dar dupa ce sta cateva ore la frigider, are o textura perfecta. Se intareste si e numai buna de ornat briosele. Eu prefer sa le ornez inainte de a le manca, pentru a pastra prospetimea cremei.
Peste prajiturele am aruncat cateva fructe de goji si uite ca s-au nimerit sa fie in ton cu martisorul. O primavara insorita va doresc!
Leave a Reply