• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Briose cu morcovi si crema de caju

01/03/2012 By Andreea Leave a Comment

Saptamana trecuta am trecut printr-o faza a prajiturilor cu morcov. Plecand de la reteta asta, am pregatit rapid un chec si dupa ce s-a terminat, am incercat o varianta noua in forma de briose. Si au fost foarte bune!

briose-cu-morcovi-si-crema-de-caju
Am folosit:

90 ml de ulei

90 grame de zahar brun brut
3 oua
210 grame de faina

jumate de lingurita de bicarbonat de sodiu
o lingurita de praf de copt
o lingurita de sare
2 lingurite de scortisoara
jumatate de lingurita de nucsoara
un sfert de lingurita de ghimbir
jumatate de cardamom macinat

3 morcovi rasi prin razatoarea mare
75 ml iaurt grecesc

jumatate de cana de caju hidratat peste noapte
jumatate de cana de lapte de cocos (doar stratul de deasupra)
o lingura de miere

Mai intai si mai intai am incalzit cuptorul la 180 de grade.
Apoi am pregatit 9 forme de briose (folosesc tavite de aluminiu) in care am pus hartiute de briose.
Am amestecat cu mixerul uleiul cu zaharul, cam 3-4 minute, apoi am adaugat, pe rand ouale. Am mixat inca 5 minute. Am amestecat faina cu bicarbonatul si condimentele si apoi am turnat-o treptat in compozitie. La sfarsit am adaugat morcovii si iaurtul. Le-am invartit bine cu o spatula si apoi am turnat aluatul in formele pregatite.

Briosele se coc in jur de 40 de minute. In functie de intensitatea cuptorului, verificati daca s-au uscat (cu o scobitoare) si atunci le puteti scoate.

Pana aici, nimic deosebit. Dar urmeaza crema. O crema minunata, absolut delicioasa, care, surprinzator, este de post.

briose-cu-morcovi-si-crema-de-caju-2

Am scurs caju-il hidratat si l-am blenduit bine de tot cu laptele de cocos. Atentie, trebuie sa folositi laptele gros, care se aseaza deasupra, ca atunci cand se separa laptele batut de zer :). Ei, vor trebuie sa folositi doar laptele batut :). Turnati printre ele si mierea.
Si intrati cu blenderul in ele bine de tot, cam 10 minute, ca sa obtineti o crema super fina. Initial iese cam lichida, dar dupa ce sta cateva ore la frigider, are o textura perfecta. Se intareste si e numai buna de ornat briosele. Eu prefer sa le ornez inainte de a le manca, pentru a pastra prospetimea cremei.
Peste prajiturele am aruncat cateva fructe de goji si uite ca s-au nimerit sa fie in ton cu martisorul. O primavara insorita va doresc!

Save

Articole asemanatoare:

  • Prajitura cu prune si bezea cu migdalePrajitura cu prune si bezea cu migdale
  • Cheesecake raw cu dovleacCheesecake raw cu dovleac
  • Bezea cu lime, cocos si zmeuraBezea cu lime, cocos si zmeura
  • Rulada de caju cu macRulada de caju cu mac

Filed Under: desert, retete Tagged With: caju, cocos, desert

Previous Post: « Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic
Next Post: BloGourmet si premiul I atat de drag »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

chiftelute de curcan

Chiftelute de curcan

Chiftele cu pesto in sos de rosii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·