• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Banana bread cu nuci si ciocolata

08/09/2011 By Andreea 7 Comments

Acum un an am mancat prima data banana bread (chec cu banane) si mi s-a parut extraordinar. Nu-mi amintesc exact ce mai continea, dar stiu ca avea si ceva cacao sau ciocolata si ceva crocant. Mi-am propus sa il fac si eu imediat cum am ocazia. Apoi am amanat, am uitat si am lasat sa treaca un an pana la fericitul eveniment.

Am mai incercat un blat cu banane, la reteta de tort cu cirese si mi-a placut foarte mult combinatia. Doar ca pentru chec este nevoie de ceva mai multe banane.

Am folosit
4 banane coapte bine pasate cu blenderul
300 grame faina integrala (se poate inlocui cu faina alba)
o lingurita de bicarbonat de sodiu
jumatate de lingurita de sare
100 grame de unt la temperatura camerei
200 grame de zahar
2 oua
90 ml de lapte amestecat cu o lingurita jumate de suc de lamaie
o lingurita de extract de vanilie
o ciocolata amaruie taiata in bucati mici
una-doua maini de nuci rupte in bucati mici

Mai intai am incalzit cuptorul la foc mic spre mediu (180 grade) si am cernut faina, bicarbonatul si sarea intr-un castron. Am mixat untul cu zaharul pana s-a omogenizat (5-7 minute) si am adaugat ouale, bananele, laptele si vanilia. Am turnat cate putina faina si am amestecat bine compozitia. Apoi am adaugat si ciocolata si nucile si am pus aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Tava a stat la cuptor cam o ora si 10 minute, dar daca scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, inseamna ca e gata.

Foarte simplu si super delicios. Merge bine cu un pahar cu lapte sau alaturi de o ceasca de cafea. Un mic dejun perfect! 🙂

Daca vrei sa incerci o varianta mai deosebita, arunca un ochi si pe banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata.

Articole asemanatoare:

  • Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolataBanana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata
  • Tort cu cirese si ciocolataTort cu cirese si ciocolata
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata

Filed Under: desert, retete Tagged With: banane, chec, ciocolata, desert, mic-dejun

Previous Post: « O cina speciala
Next Post: Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti »

Reader Interactions

Comments

  1. Antonina says

    08/09/2011 at 8:19 pm

    Printre preferatele mele! si arata minunat..

    Reply
  2. Cristina says

    15/09/2011 at 2:30 pm

    n-ai scris cate oua se pun :-s

    Reply
  3. Andreea says

    16/09/2011 at 12:48 pm

    Buna Cristina!Scuze, se pare ca m-am grabit :P.Am completat acum 🙂

    Reply
  4. Anca says

    13/07/2013 at 3:51 pm

    Am incercat astazi reteta si a iesit SUPER! Thanks for sharing! 🙂

    Reply
  5. Andreea says

    14/07/2013 at 1:39 pm

    Ma bucur ca ti-a placut, Anca!

    Reply
  6. Iulia says

    30/10/2021 at 9:35 am

    Am încercat până acum cred că vreo 10 rețete de banana bread și niciuna nu era ce trebuie… Credeam că poate nu-s menită să fac un banana bread bun :)) aseară m-am decis să fac și rețeta ta și my ow my! În 2 persoane am ras jumătate din el într-o clipită. Extraordinar de bun, mai ales alături de o ceașcă de cafea

    Reply
    • Andreea says

      11/11/2021 at 11:14 am

      Ce ma bucur ca a iesit bine si ca v-a placut! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolata si crema de cafea

Prăjitură simplă cu prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Frittata cu legume si feta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·