Acum un an am mancat prima data banana bread (chec cu banane) si mi s-a parut extraordinar. Nu-mi amintesc exact ce mai continea, dar stiu ca avea si ceva cacao sau ciocolata si ceva crocant. Mi-am propus sa il fac si eu imediat cum am ocazia. Apoi am amanat, am uitat si am lasat sa treaca un an pana la fericitul eveniment.
Am mai incercat un blat cu banane, la reteta de tort cu cirese si mi-a placut foarte mult combinatia. Doar ca pentru chec este nevoie de ceva mai multe banane.
Am folosit
4 banane coapte bine pasate cu blenderul
300 grame faina integrala (se poate inlocui cu faina alba)
o lingurita de bicarbonat de sodiu
jumatate de lingurita de sare
100 grame de unt la temperatura camerei
200 grame de zahar
2 oua
90 ml de lapte amestecat cu o lingurita jumate de suc de lamaie
o lingurita de extract de vanilie
o ciocolata amaruie taiata in bucati mici
una-doua maini de nuci rupte in bucati mici
Mai intai am incalzit cuptorul la foc mic spre mediu (180 grade) si am cernut faina, bicarbonatul si sarea intr-un castron. Am mixat untul cu zaharul pana s-a omogenizat (5-7 minute) si am adaugat ouale, bananele, laptele si vanilia. Am turnat cate putina faina si am amestecat bine compozitia. Apoi am adaugat si ciocolata si nucile si am pus aluatul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Tava a stat la cuptor cam o ora si 10 minute, dar daca scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, inseamna ca e gata.
Foarte simplu si super delicios. Merge bine cu un pahar cu lapte sau alaturi de o ceasca de cafea. Un mic dejun perfect! 🙂
Daca vrei sa incerci o varianta mai deosebita, arunca un ochi si pe banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata.
Antonina says
Printre preferatele mele! si arata minunat..
Cristina says
n-ai scris cate oua se pun :-s
Andreea says
Buna Cristina!Scuze, se pare ca m-am grabit :P.Am completat acum 🙂
Anca says
Am incercat astazi reteta si a iesit SUPER! Thanks for sharing! 🙂
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut, Anca!
Iulia says
Am încercat până acum cred că vreo 10 rețete de banana bread și niciuna nu era ce trebuie… Credeam că poate nu-s menită să fac un banana bread bun :)) aseară m-am decis să fac și rețeta ta și my ow my! În 2 persoane am ras jumătate din el într-o clipită. Extraordinar de bun, mai ales alături de o ceașcă de cafea
Andreea says
Ce ma bucur ca a iesit bine si ca v-a placut! 🙂