Acum cateva luni m-am intalnit pentru prima data cu doi dintre food bloggerii mei preferati, Lavinia si Bogdan :). Atunci ne-am gandit sa organizam un fel de “Cireasa de pe tort” intre noi pentru a ne bucura de mancare buna si pentru a ne cunoaste mai bine.
Dupa multe amanari cauzate de sezonul concediilor, am hotarat sa deschidem seria cinelor cu mine :D.
Nu m-am hotarat foarte greu la meniu deoarece eram in faza “Ramsay” si tocmai vazusem reteta asta de somon copt cu ierburi si sos olandez care m-a cucerit. Am luat un somon de 2 kg de la Metro, si l-am pregatit exact ca in filmulet. Sosul mi s-a parut foarte bun si potrivit pentru peste, doar ca a trebuit sa amestec in el cam 30 de minute, in loc de 4-5 cat spune Gordon…:).
La aperitiv am facut niste rulouri cu ardei copti si branza de capra si altele cu dovlecei, ricotta si samburi de pin, care mi-au placut mult de tot.
Pentru desert m-am gandit la un sufleu de zmeura, tot inspirata fiind de Ramsay. Aici povestea a fost mai complicata. Multe faze de preparare, intinse pe doua zile si chiar un sufleu de test inainte cu cateva ore de cina. Care a iesit aproape perfect (noroc ca i-am facut poza :P). A crescut destul de mult, dar n-am fost prea multumita de faptul ca se rumenise putin pe deasupra.
Asa ca, atunci cand am facut restul de 4 portii, am decis sa le coc la o temperatura mai mica dar n-am nimerit-o, pentru ca n-am cuptor cu afisarea temperaturii :(. Asa ca sufleurile nu au crescut deloc, ba chiar au dat pe afara (au stat prea mult in cuptor). Au fost totusi mancate pana la ultima lingurita :D.
Pentru ca am vrut sa fiu prevazatoare in caz ca nu ieseau sufleurile, am facut si un desert de back-up :). Adica o tarta de mere cu dulce de leche facut din lapte de la tara, care a iesit minunat. S-a mancat si tarta, dar nu in calitate de plan B, ci de “pre-desert” :P.
A fost o seara foarte placuta, mai putin stresanta decat anticipam, in care am discutat despre mancare si vacante si pe care abia astept sa o repet :).
Mihaela says
Imi plac intalnirile astea intre bloggeri, iar mancarea arata foarte bine. Foarte interesante rulourile 🙂
Bogdan says
Iti multumesc pentru o cina perfecta. Ai ridicat stacheta sus. Eu tot ma gandesc la meniul urmatoarei intalniri 😀
Andreea says
@Mihaela: merci mult!iti recomand rulourile 🙂
@Bogdan: ma bucur tare mult ca ti-a placut.sunt sigura ca cina ta va fi mult mai exotica decat a mea, orice ai gati si abia astept! 🙂
Lavinia says
In afara de faptul ca mancarea a fost foarte buna si gazdele au fost extrem de primitoare, iar asta nu se vede in poze, din pacate. Abia astept data viitoare.
Andreea says
eu cand ma fac mare, vreau sa ma fac gazda :P.deci exersez de pe acum.ma bucur ca ti-a placut, Lavinia si sa treci cu bine de examene ca ne asteapta sarbatorirea 🙂