• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

O cina speciala

06/09/2011 By Andreea 5 Comments

   Acum cateva luni m-am intalnit pentru prima data cu doi dintre food bloggerii mei preferati, Lavinia si Bogdan :). Atunci ne-am gandit sa organizam un fel de “Cireasa de pe tort” intre noi pentru a ne bucura de mancare buna si pentru a ne cunoaste mai bine.
   Dupa multe amanari cauzate de sezonul concediilor, am hotarat sa deschidem seria cinelor cu mine :D.

   Nu m-am hotarat foarte greu la meniu deoarece eram in faza “Ramsay” si tocmai vazusem reteta asta de somon copt cu ierburi si sos olandez care m-a cucerit. Am luat un somon de 2 kg de la Metro, si l-am pregatit exact ca in filmulet. Sosul mi s-a parut foarte bun si potrivit pentru peste, doar ca a trebuit sa amestec in el cam 30 de minute, in loc de 4-5 cat spune Gordon…:).

   La aperitiv am facut niste rulouri cu ardei copti si branza de capra si altele cu dovlecei, ricotta si samburi de pin, care mi-au placut mult de tot.

   Pentru desert m-am gandit la un sufleu de zmeura, tot inspirata fiind de Ramsay. Aici povestea a fost mai complicata. Multe faze de preparare, intinse pe doua zile si chiar un sufleu de test inainte cu cateva ore de cina. Care a iesit aproape perfect (noroc ca i-am facut poza :P). A crescut destul de mult, dar n-am fost prea multumita de faptul ca se rumenise putin pe deasupra.

   Asa ca, atunci cand am facut restul de 4 portii, am decis sa le coc la o temperatura mai mica dar n-am nimerit-o, pentru ca n-am cuptor cu afisarea temperaturii :(. Asa ca sufleurile nu au crescut deloc, ba chiar au dat pe afara (au stat prea mult in cuptor). Au fost totusi mancate pana la ultima lingurita :D.

   Pentru ca am vrut sa fiu prevazatoare in caz ca nu ieseau sufleurile, am facut si un desert de back-up :). Adica o tarta de mere cu dulce de leche facut din lapte de la tara, care a iesit minunat. S-a mancat si tarta, dar nu in calitate de plan B, ci de “pre-desert” :P.

   A fost o seara foarte placuta, mai putin stresanta decat anticipam, in care am discutat despre mancare si vacante si pe care abia astept sa o repet  :).  

Articole asemanatoare:

  • Salata cu orzo, spanac si puiSalata cu orzo, spanac si pui
  • Ce-am facut dintr-un somon intreg: partile 3 si 4Ce-am facut dintr-un somon intreg: partile 3 si 4
  • Cina cu ElectroluxCina cu Electrolux
  • Coq au vin (cocos in vin rosu)Coq au vin (cocos in vin rosu)

Filed Under: news Tagged With: cina

Previous Post: « Piept de rata cu miere si pastai verzi cu alune de padure
Next Post: Banana bread cu nuci si ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihaela says

    07/09/2011 at 5:07 am

    Imi plac intalnirile astea intre bloggeri, iar mancarea arata foarte bine. Foarte interesante rulourile 🙂

    Reply
  2. Bogdan says

    07/09/2011 at 6:30 am

    Iti multumesc pentru o cina perfecta. Ai ridicat stacheta sus. Eu tot ma gandesc la meniul urmatoarei intalniri 😀

    Reply
  3. Andreea says

    07/09/2011 at 7:44 pm

    @Mihaela: merci mult!iti recomand rulourile 🙂
    @Bogdan: ma bucur tare mult ca ti-a placut.sunt sigura ca cina ta va fi mult mai exotica decat a mea, orice ai gati si abia astept! 🙂

    Reply
  4. Lavinia says

    07/09/2011 at 10:08 pm

    In afara de faptul ca mancarea a fost foarte buna si gazdele au fost extrem de primitoare, iar asta nu se vede in poze, din pacate. Abia astept data viitoare.

    Reply
  5. Andreea says

    08/09/2011 at 5:35 pm

    eu cand ma fac mare, vreau sa ma fac gazda :P.deci exersez de pe acum.ma bucur ca ti-a placut, Lavinia si sa treci cu bine de examene ca ne asteapta sarbatorirea 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu prune si bezea cu migdale

Clafoutis cu visine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·