• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Linguine cu cerneala de sepie cu sos de rosii cherry si creveti

11/09/2011 By Andreea 3 Comments

Linguine sunt un fel de spaghetti , adica lungi si subtiri, dar in loc de forma cilindrica, sunt plate. Varianta cu cerneala de sepie am gasit-o in Portugalia si mi s-a parut foarte interesanta, asa ca am cumparat un pachet. Ieri am decis sa le pregatesc intr-un mod foarte simplu cu un sos de rosii cherry si creveti.

Mai intai am fiert pastele timp de 6 minute, dupa care le-am scurs dar am pastrat cam 50 ml din apa in care au fiert pentru sos. Pastele le-am intors in oala in care au fiert, le-am amestecat cu o lingura de ulei de masline pentru a nu se lipi si le-am acoperit cu un capac, sa nu se raceasca.
Cam in acelasi timp, am incins doua-trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie si am pus la calit rosiile (cam 300 de grame). Am aruncat si vreo 3 catei de usturoi, cateva frunze de busuioc si cateva fire de oregano uscat. Cand  rosiile au inceput sa se crape, am adaugat apa de la paste si am strivit 3-4 rosioare ca sa se ingroase sosul. In tot timpul asta, am acoperit tigaia cu un capac.

Crevetii, spalati si curatati de cap si alte firicele neapetisante de pe burta :P, au intrat in tigaie pentru doua minute (cate un minut pe fiecare parte). La sfarsit, am aruncat cateva fire de patrunjel, am oprit focul si am mai lasat capacul peste tigaie un minut.
Am asezat pastele pe farfurie si am pus pe deasupra sosul si crevetii.
A fost o masa delicioasa, iar cerneala de sepie nu a dat vreun gust ciudat linguine-lor, dar nici deosebit n-a fost. Au fost, pur si simplu niste paste obisnuite. Tot farmecul a stat in prezentare :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Creveti saganakiCreveti saganaki
  • Gnocchi cu sos de rosii si carnatiGnocchi cu sos de rosii si carnati
  • Rulouri de paste cu dovleac si spanacRulouri de paste cu dovleac si spanac
  • Trio de paste de casa cu sos de rosii proaspeteTrio de paste de casa cu sos de rosii proaspete

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: creveti, italian, paste de casa, rosii

Previous Post: « Banana bread cu nuci si ciocolata
Next Post: O supa si o invitatie :) »

Reader Interactions

Comments

  1. Antonina S. says

    12/09/2011 at 5:41 pm

    yummmy!!!

    Reply
  2. Zazuza's Gulaschsuppe says

    26/09/2011 at 8:58 am

    important e, cred, sa treci peste culoare :)), pentru mine asta e un mare impediment ;))

    Reply
  3. Andreea says

    26/09/2011 at 5:09 pm

    🙂 mie mi s-au parut chiar cool asa…negre 😛

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri margarete

Tort cu cirese si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·