• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată de broccoli cu quinoa

06/06/2025 By Andreea Leave a Comment

Mi-am propus să descopăr cât mai multe rețete de salate gustoase și sățioase, iar această salată cu broccoli și quinoa e o descoperire ce merită împărtășită. Combinația de broccoli cu quinoa, semințe, stafide și brânza feta e extrem de bună și trebuie să o încercați!


Dacă doriți o variantă de post, omiteți brânza și dacă vreți să fie și mai consistentă, puteți adăuga niște tofu.


Salată de broccoli cu quinoa
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
30 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 400 gr broccoli
  • 150 gr quinoa fiartă (sau din conservă). Dacă o fierbeți voi, aveți nevoie de aprox. 80 gr de quinoa uscată.
  • ½ ceapă roșie tocată mărunt
  • 2 cepe verzi tocate
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 30 gr stafide (sau merișoare) tocate mărunt
  • 50 gr migdale
  • 20 gr semințe floarea soarelui
  • 20 gr semințe de dovleac
  • 100 gr feta (sau brânză de capră)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de zeamă de lamaie
  • o lingură de oțet de cidru
  • sare, piper
Preparare
  1. Dacă folosiți quinoa uscată, mai întâi trebuie sa o puneți la fiert. Quinoa se clătește bine sub jet de apă (pusă într-o sită deasă). Eu o fierb în multicooker, cu aceeași cantitate de apă, 3 minute la High Pressure și 10 minute eliberare automată. Pe plită se fierbe cam 12-15 minute cu capac. Când e gata, se lasă la răcit.
  2. Migdalele se toacă grosier și se pun într-o tigaie împreună cu restul semințelor. Se prajesc în jur de 10 minute, amestecând des, până se rumenesc ușor. Se lasă la răcit într-o farfurie.
  3. Broccoli se fierbe la aburi timp de 7 minute (trebuie să rămână ușor crocant), apoi se lasă la răcit.
  4. Într-un bol încăpător se pun uleiul, zeamă de lămâie, oțetul, sare și piper și se amestecă bine.
  5. Broccoli se taie mărunt și se adaugă în castron.
  6. Peste broccoli se pun quinoa, ceapa roșie, ceapa verde, pătrunjelul, stafidele, amestecul de migdale și semințe și feta mărunțită. Se amestecă bine și se ajustează de sare și zeamă de lămâie dacă e nevoie.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salata de dovleac si quinoaSalata de dovleac si quinoa
  • Salată de morcovi cu quinoaSalată de morcovi cu quinoa
  • Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapteSalata cu grau spelta, porumb si rosii coapte
  • Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoaCrumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Filed Under: retete, salate, vegetarian Tagged With: broccoli, feta, migdale, quinoa, salata

Previous Post: « Waffles cu maia

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tarta cu mere si sos de caramel de post

Trufe raw de canepa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua jumari cu rosii si branza

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·