• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată cu linte, cartofi dulci și ceapă murată

17/01/2025 By Andreea Leave a Comment

Această salată cu linte, cartofi dulci și ceapă murată a fost o descoperire delicioasă pe care am făcut-o anul trecut. Este hrănitoare și extrem de gustoasă. O puteți pregăti și într-o variantă vegană/ de post dacă înlocuiți iaurtul grecesc cu un iaurt vegan sau un dressing pe bază de ulei de măsline, zeamă de lămâie, usturoi, sare și piper. O puteți pregăti cu cartofi dulci, cum am făcut eu, sau cu dovleac.


Salată cu linte, cartofi dulci și ceapă murată
 
Print
Timp de preparare
25 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
55 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 500 gr cartofi dulci (sau dovleac)
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 gr linte verde din conservă
  • ½ linguriță boia (dulce/ afumată)
  • o ceapă roșie mică
  • zeama de la o lămâie
  • 200 gr iaurt grecesc
  • un cățel de usturoi
  • 100 gr frunze de kale sau baby spanac
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • sare, piper
Preparare
  1. Ceapa se taie rondele subțiri și se pune într-un bol împreună cu zeama de lămâie.
  2. Cartofii (sau dovleacul) se taie cuburi, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper și se bagă în cuptorul preîncălzit la 190 de grade cu ventilație pentru 30 de minute.
  3. Lintea se scurge, se clătește și se așază pe niște prosoape de hârtie. Se absoarbe cât mai multă umezeală de pe boabele de linte, apoi se transferă într-un bol împreună cu o lingură de ulei de măsline, boia, sare și piper și se amestecă bine.
  4. Se întinde pe o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru aprox. 20 de minute, amestecând-o la jumătatea timpului.
  5. Se amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit, puțin ulei de măsline, sare și piper.
  6. Frunzele de kale se curăță de pe tulpini și se toacă grosier. Apoi se masează cu o lingură ulei de măsline, 3 linguri de zeamă de lămâie și sare, până când se înmoaie. Dacă folosiți frunze de spanac, doar le amestecați cu ulei, zeamă de lămâie și sare.
  7. Pe un platou se întinde sosul de iaurt, se așază deasupra cartofii copți, lintea, ceapa murată și pătrunjelul.
3.5.3251

 

Filed Under: retete, salate Tagged With: cartof dulce, linte, salata, vegan

Previous Post: « Prăjitură Tosca
Next Post: Salată cu fasole și roșii uscate »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Desert de weekend

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles cu maia

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·